18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Εγκρίθηκαν τα σχέδια του νέου campus της Amazon!

    Οι διάφορες, «διαστημικές», φουτουριστικές εγκαταστάσεις έχουν αρχίσει να γίνονται συνηθισμένο θέαμα από τεχνολογικές εταιρείες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς όλο και περισσότεροι κολοσσοί επιλέγουν να προβάλλουν την ισχύ και την αίγλη τους μέσω μικρών αρχιτεκτονικών θαυμάτων. Σίγουρα θα θυμάστε τον περίφημο «ιπτάμενο δίσκο» της Apple και άλλες, αντίστοιχες κατασκευές, τώρα ήρθε η σειρά της Amazon να ακολουθήσει το ίδιο μονοπάτι με τις «τρείς σφαίρες» της.

    amazonhq

    Ονομάζονται έτσι για προφανείς λόγους: Τρείς μεγάλες σφαίρες από μέταλλο και γυαλί θα κοσμούν το χώρο μπροστά από το κυρίως κτίριο του «στρατηγείου» της Amazon, στο Seattle όπου θα κατασκευαστεί. Ο μικρός ουρανοξύστης θα στεγάζει τα γραφεία της και θα διαθέτει 38 πατώματα, όμως θα είναι μάλλον «βαρετός» μπροστά στις σφαίρες που ήδη κλέβουν τα βλέμματα του κοινού, από τις μακέτες και μόνο.

    Οι σφαίρες θα είναι διαφορετικών μεγεθών και κύριος σκοπός τους είναι ο εντυπωσιασμός, αν μη τι άλλο. Παράλληλα, μέσα σε αυτές θα υπάρχει μπόλικο «πράσινο», επιλεγμένα είδη φυτών που θα προσφέρουν μια γενικότερη νότα δροσιάς και θα ευχαριστούν το μάτι, σε ένα χώρο όπου οι υπάλληλοι θα μπορούν να απολαμβάνουν τον ελεύθερο χρόνο τους και να εργάζονται. Φυσικά, οι σφαίρες θα βρίσκονται σχεδόν μέσα στο δρόμο, ώστε οι περαστικοί να έχουν μεγαλύτερη αλληλεπίδραση μαζί τους, ενώ ανάμεσα σε αυτές και το κυρίως κτίριο θα παρεμβάλλεται ακόμη περισσότερο πράσινο και πεζόδρομοι. Συνολικά μιλάμε για μια έκταση 1.672 τετραγωνικών μέτρων για όλα τα παραπάνω.

    amazonhq2

    Από τη στιγμή που τα σχέδια εγκρίθηκαν και από το συμβούλιο της πόλης του Seattle, όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει η κατασκευή των εγκαταστάσεων. Μάλιστα, οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2016, σχεδόν ταυτόχρονα με το campus της Apple που θα βρίσκεται στο Cupertino, φυσικά. Δείτε την πλήρη παρουσίαση του campus της Amazon εδώ (PDF).

    amazonhq3

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles