20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    H ARM παρουσιάζει τη νέα mobile CPU Cortex A73, η οποία στοχεύει στα high-end smartphones του 2017!

    Η Computex 2016 έχει ήδη ανοίξει τις πύλες της και στην γνωστή έκθεση αναμένεται να «παρελάσουν» όλες οι νέες τεχνολογίες που θα πρωταγωνιστήσουν την χρονιά που μας έρχεται. H ARM, η οποία ως γνωστόν ασχολείται με την ανάπτυξη CPUs και GPUs για mobile συσκευές, παρουσίασε το επόμενο εξελικτικό στάδιο στους mobile επεξεργαστές, σηκώνοντας την κουρτίνα από τον ARM Cortex A73.

    Cortex A73 1

    Σύμφωνα με τους υπευθύνους της ARM, ο Cortex A73 προσφέρει 30% υψηλότερες επιδόσεις, γεγονός που οφείλεται στην καλύτερη θερμική συμπεριφορά, ενώ επιπλέον η συχνότητα ρολογιού του μπορεί να φτάσει τα 2.8GHz. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του νέου επεξεργαστή Cortex, είναι ότι πλέον δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορά ανάμεσα στην σταθερή απόδοση και στο peak που μπορεί να φτάσει η CPU όταν «ζορίζεται». Στις παλαιότερες mobile CPUs, όταν υπήρχε υψηλό workload (και κατ’ επέκταση) υψηλά επίπεδα θερμότητας, η CPU αναγκαζόταν να ρίχνει την ταχύτητα έτσι ώστε να αποφεύγεται η περίπτωση υπερθέρμανσης. O Cortex A73 είναι σχεδιασμένος με τέτοιο τρόπο ώστε να δουλεύει συνέχεια στο peak του, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ο φόβος της υπερθέρμανσης. Ο νέος επεξεργαστής αναμένεται να βρίσκεται στο εσωτερικό των περισσοτέρων high-end chipsets μέσα στο 2017, ενώ παράλληλα όπως έγινε γνωστό οι νέες CPUs θα συνοδεύονται από την φρέσκια GPU Mali G71, η οποία θα αναβαθμίζει σημαντικά τα 3D γραφικά των mobile συσκευών. Σίγουρα το μέλλον προμηνύεται συναρπαστικό…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles