15.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Τα νέα Exynos 7 chipsets της Samsung ανακοινώνονται επίσημα!

    Η Samsung ετοιμάζεται να εισέλθει για τα καλά στην εποχή των νέων, ταχύτατων και energy efficient Exynos 7 chipsets, τα οποία διαθέτουν τεχνολογία κατασκευής στα 14nm, γεγονός που με απλούστερα λόγια σημαίνει ότι είναι απείρως καλύτερα από τα SoCs, τα οποία κατασκευάζονται με τεχνολογία στα 20nmsamsung-exynos-7-640x374

    Η ανανεωμένη σειρά των octa-core Exynos 7 chipsets, σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις είναι 20% ταχύτερη σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά Exynos, ενώ η ενεργειακή κατανάλωση είναι αισθητά μειωμένη κατά 35%. Επιπλέον, η χρήση της τεχνολογίας FinFET είναι η κύρια αιτία που το upgraded Exynos 7 SoC θα ξεχωρίσει σε επίπεδο performance σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση του, η οποία ακολουθεί τεχνολογία κατασκευής στα 20nm. Πάρα την επίσημη ανακοίνωση του updated Exynos 7, η Samsung δεν ανέφερε ποιες θα είναι οι νέες συσκευές που θα φιλοξενήσουν το πολύ δυνατό chipset, αν και κατά 99% πρόκειται να το δούμε στο Samsung S6 και στο Samsung Galaxy Note 5 (είναι εμφανές ότι είναι κατασκευασμένο για «high-end καταστάσεις»). Αναμφίβολα, οι απορίες μας αναφορικά με τις πλήρεις δυνατότητες του νέου chipsets, αλλά και τις συσκευές της Samsung που θα φέρουν το νέο Exynos chipset θα λυθούν σε μερικές μέρες στο MWC 2015 που θα διεξαχθεί για μία ακόμη χρονιά στη Βαρκελώνη.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles