20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Νέες φήμες για το iOS 7: θα είναι όσο πιο minimal γίνεται

    Από τη στιγμή της απομάκρυνσης του Scott Forestal από την Apple και της ανάληψης της αντιπροεδρίας για το mobile software από τον Jony Ive, έχουν φουντώσει οι φήμες για ένα εντελώς καινούριο σχεδιασμό στο iOS, σχεδιασμό που κατά πολλούς θα εκμοντερνίσει επιτέλους ένα «παλιό» σχεδιαστικά interface. Το 9to5Mac φέρεται να απέκτησε περισσότερες πληροφορίες και μας ενημερώνει:

    weather_app

    Αρχικά ο Ive φέρεται να «εξαφανίζει» τα βαριά στοιχεία από το λειτουργικό και να υιοθετεί ένα ενιαίο σχήμα για τις default apps που θα βασίζονται στις αποχρώσεις του λευκού και του μαύρου, αλλά θα διαφοροποιούνται μεταξύ τους χρωματικά. Φέρεται να λέει πως ο σχεδιασμός λογισμικού που αναπαριστά στοιχεία του πραγματικού κόσμου «δεν γερνάνε όμορφα», οπότε θα καταργήσει στυλ απεικονίσεων όπως για τις εφαρμογές Notes και Calendar. Με την προσοχή όμως να μην είναι οι διαφορές τόσο μεγάλες ώστε να ξενίσουν τους εξοικειωμένους χρήστες. Η καινοτομία, μαζί με την οικειότητα, είναι ένα στοίχημα πουη πρέπει να κερδίσει ο Ivy που λέγεται ότι έχει «αφήσει το αποτύπωμά του, σε κάθε γωνία του λειτουργικού».

    Πιο συγκεκριμένες λεπτομέρειες για τα νέα χαρακτηριστικά, λένε πως η οθόνη κλειδώματος θα είναι εντελώς διαφορετική και θα βασίζεται σε ένα μαύρο interface, αλλάζοντας δραστικά και το γνωστό “slide to unlock” που είναι «γυαλιστερό και στρογγυλεμένο» σε κάτι πιο απλό στις γραμμές του, ενώ το αριθμητικό πεδίο για τον κωδικό σας, έχει επανασχεδιαστεί επίσης. Το κέντρο ειδοποιήσεων αλλάζει επίσης, τελειώνοντας με την όψη λινάτσας που έχει στο background και υιοθετώντας ένα γκρι φόντο με λευκά γράμματα. Υπάρχει δε η περίπτωση να δούμε περισσότερα widgets πέρα από τον καιρό και τις μετοχές που υπάρχουν ήδη.

    Μεγάλες φέρονται να είναι και οι αλλαγές στη Home Screen, στην οποία τα εικονίδια για τις εφαρμογές θα είναι πιο επίπεδα, λιγότερο γυαλιστερά, αλλά πάντα στρογγυλεμένα. Όλες οι προεγκατεστημένες εφαρμογές θα επανασχεδιαστούν για να ταιριάζουν με το νέο interface, ενώ θα δούμε μεγάλες αλλαγές και στα App Store, Newsstand, Game Center, Safari, τον καιρό και την κάμερα.

    Μακάρι. Και μακάρι να επιβεβαιωθεί ότι θα δούμε τα αποκαλυπτήρια του iOS 7 σε δύο εβδομάδες περίπου, στο συνέδριο developers της Apple για να δούμε ένα «παλιό» (σχεδιαστικά) λειτουργικό να κάνει την έκπληξη και πάλι.

    Related Articles

    7 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles