11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Nexus 5 hands-on preview

    Το Nexus 5 είναι η νέα, μεγάλη κυκλοφορία των Google/LG, αν και για τον υπόλοιπο κόσμο δεν θεωρείται πιά «νέα». Στην Ελλάδα, όμως, είναι φρεσκότατο, σαν ψωμάκι που μόλις βγήκε από το φούρνο! Έχουμε τη συσκευή στα χέρια μας εδώ και μερικές μέρες και σας προσφέρουμε ένα πρώτο teaser-preview για την πλήρη παρουσίαση που θα ακολουθήσει!

    nexus5-1

    Το LG Nexus 5 έχει οθόνη 4,95 ιντσών, ανάλυσης full HD 1080p, αγγίζοντας το απίστευτο νούμερο των 445 ppi! Φυσικά υποστηρίζει 4G/LTE δίκτυα ενώ τις υψηλές επιδόσεις του αναλαμβάνει το κορυφαίο chipset της Qualcomm, Snapdragon 800 με 4 πυρήνες στα 2,3GHz. Η μνήμη RAM ανέρχεται στα 2GB ενώ ο αποθηκευτικός του χώρος αγγίζει τα 16 ή 32GB, δυστυχώς χωρίς δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD.

    Στα χαρακτηριστικά της συσκευής προσθέσθε το Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac με δυνατότητες Wi-Fi direct και hotspot, το Bluetooth 4.0 και η υποστήριξη USB Host και USB on-the-go. Διαθέτει, βέβαια και GPS με A-GPS και GLONASS, ενώ το λειτουργικό που «τρέχει» το Nexus 5 δε θα μπορούσε να είναι άλλο από το Android 4.4.2 KitKat.

    nexus5

    Η κάμερα της συσκευής έχει αισθητήρα 8 MPixels με LED flash και HDR ενώ μπορεί να κάνει λήψη 1080p video στα 30 FPS. Η εμπρόσθια κάμερα έχει ανάλυση 1,3 MPixels, ενώ δεν υπάρχει FM radio. Τέλος, η μπαταρία του Nexus 5 έχει χωρητικότητα 2.300mAh και σύμφωνα με την εταιρεία μπορεί να το διατηρήσει σε αναμονή έως και 300 ώρες.

    Αύριο θα διαβάσετε και το πλήρες review της συσκευής, η οποία θα διατίθεται μέσω της Wind εντός των επόμενων ημερών/εβδομάδων, σε άγνωστη, προς το παρόν, τιμή. Μείνετε συντονισμένοι!

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles