22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Nintendo PlayStation! Δείτε την πιο σπάνια κονσόλα όλων των εποχών!

    Μπορεί να σας φανεί απίστευτο, όμως πριν από περίπου 24 χρόνια (1991) η Sony και η Nintendo είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν τη δική τους κονσόλα, η οποία όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο CES 1991 ονομαζόταν Nintendo PlayStation. Όπως λέγεται η Sony σε συνεργασία με την Nintendo δημιούργησαν 200 prototypes και η συγκεκριμένη κονσόλα ήταν επαναστατική για τα δεδομένα της εποχής, καθώς μπορούσε να τρέξει παιχνίδια που έρχονταν με τη μορφή των cartridges, αλλά και games που έρχονταν με τη μορφή CD-ROM!

    Nintendo Playstation 2

    Σε κάποια φάση και παρά το γεγονός ότι η ανάπτυξη του Nintendo PlayStation είχε προχωρήσει σε ικανοποιητικό επίπεδο,  η Sony και η Nintendo τα έσπασαν και αποφάσισαν να τραβήξουν ξεχωριστούς δρόμους, με τη Nintendo μάλιστα να επιλέγει τη συνεργασία με τη Philips για τη δημιουργία του SNES-CD. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα 200 prototypes που είχαν ετοιμαστεί να καταστραφούν όλα και έτσι κανείς να μην μάθει ποτέ ποιες ήταν οι δυνατότητες της συγκεκριμένης κονσόλας. Ωστόσο, από ότι φαίνεται μία μοναδική κονσόλα κατάφερε να επιβιώσει και οι φωτογραφίες της (που θεωρείται δικαιολογημένα πλέον το «Άγιο Δισκοπότηρο» των συλλεκτών) ανέβηκαν στο Reddit.

    Nintendo Playstation 1

    Nintendo Playstation 3
    Το εν λόγω prototype ανακαλύφθηκε από τον γιο ενός επιχειρηματία, ο οποίος είχε εκείνα τα χρόνια στενές σχέσεις με τον Olafur Olaffson, ένα από τα μεγάλα κεφάλια της Sony Interactive Entertainment πίσω στο 1991. Μάλιστα, ο κάτοχος της κονσόλας ανέφερε ότι θα επιχειρήσει να βρει ένα τροφοδοτικό για να εκκινήσει την  υπερσπάνια αυτή κονσόλα για πρώτη φορά… Φανταστείτε μόνο τι πανικός αναμένεται να προκληθεί έτσι και αποφασίσει ο εν λόγω τυχερός user να την ανεβάσει στο eBay! 

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles