25 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Η Nokia εξαγόρασε την Alcatel-Lucent έναντι 15,6 δισ. ευρώ!

    H Nokia θα αποτελεί σύντομα τον κορυφαίο κατασκευαστή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον κόσμο, μετά τη συμφωνία εξαγοράς της γαλλικής Alcatel-Lucent έναντι 15,6 δισ. ευρώ. Πρόκειται για το διπλάσιο ποσό από αυτό που ξόδεψε η Microsoft για να εξαγοράσει το τμήμα συσκευών και υπηρεσιών της Nokia.

    nokia

    Η φιλανδική εταιρεία αποκτά επίσης και τα διάσημα Bell Laboratories της Alcatel-Lucent, που ίδρυσε ο Alexander Graham Bell το 1880.

    Μετά τη συγχώνευση, η Alcatel-Lucent θα “τρέχει” κάτω από το brand της Nokia, με τα Bell Labs να διατηρούν ωστόσο το Alcatel-Lucent brand. Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας θα βρίσκονται στη Φινλανδία, αν και η Γαλλία θα παραμείνει ένα “ζωντανό” κέντρο δραστηριοποίησής της. Το deal αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2016.

    Σε άλλα σχετικά με τη Nokia νέα που διαρρέουν, φαίνεται πως η εταιρεία σκέφτεται να πουλήσει τους Here Maps, ώστε να επικεντρώσει τις δραστηριότητές της στον τομέα του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, με πιθανούς ενδιαφερόμενους αγοραστές την Uber αλλά και μία ομάδα Γερμανών κατασκευαστών οχημάτων.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles