21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Nokia Lumia 530. H Microsoft ανακοινώνει το πιο οικονομικό Lumia ever!

    Η Microsoft το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται σε μία φάση ριζικού ανασχηματισμού και επαναπροσδιορισμού της στρατηγικής της. Ύστερα μάλιστα και από την πλήρη απορρόφηση της Nokia, αλλά και τον τερματισμό της σειράς των Nokia που έτρεχαν λειτουργικό Android, η Microsoft αρχίζει να εφαρμόζει μία πιο επιθετική στρατηγική έναντι των ανταγωνιστών της. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η ανακοίνωση του Nokia Lumia 530, ενός Windows Phone με εξαιρετικά προσιτή τιμή, με το οποίο η Microsoft στοχεύει να κατακτήσει την απαιτητική low-end κατηγορία και να μπει στο μάτι των ανταγωνιστών της.

    Lumia 530

    Όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι της Microsoft, το πιο φτηνό Lumia που έχει παρουσιαστεί ποτέ θα πωλείται με τιμή στα 85 ευρώ και για ένα τόσο μικρό ποσό, οι χρήστες θα έχουν στη διάθεση τους ένα smartphone με display 4 ιντσών τεχνολογίας FWVGA (ανάλυση 854×580 pixels), τετραπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 200 στα 1.2GHz και 512MB ενσωματωμένης μνήμης RAM. Επιπλέον, το Lumia 530 αναμένεται να διαθέτει 4GB αποθηκευτικού χώρου, η οποία όμως θα επεκτείνεται εύκολα μέχρι τα 128GB με τη χρήση καρτών microSD. Επίσης, o αισθητήρας της κάμερας του θα μπορεί να τραβάει φωτογραφίες με ανάλυση έως και 5MP, αν και όπως συμβαίνει με τα περισσότερα low-range μοντέλα της σειράς Lumia και στο Lumia 530 δεν θα περιλαμβάνεται μπροστινή κάμερα. To Lumia 530 θα φέρει λειτουργικό Windows Phone 8.1 με πλήθος εφαρμογών που προσφέρονται από τη Nokia και τη Microsoft. Τέλος, το Lumia 530 αναμένεται να κυκλοφορήσει  σε διαφορετικές εκδόσεις με μία κάρτα SIM και Dual SIM, ενώ θα προσφέρει εναλλασσόμενα back covers.

    Lumia 530

    To Nokia Lumia 530 σίγουρα θα έχει να αντιμετωπίσει πάρα πολλούς ανταγωνιστές στη κατηγορία των low-range συσκευών, η οποία αναμφίβολα έχει γεμίσει με τις προτάσεις δεκάδων κατασκευαστών. Ωστόσο, με τιμή κάτω από το ψυχολογικό όριο των 100 ευρώ είναι βέβαιο ότι το Lumia 530 άνετα θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των χρηστών που αναζητούν μία συσκευή που να καλύπτει τις βασικές ανάγκες τους σε εξαιρετικά προσιτή τιμή.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles