20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Να πώς θα ήταν τα δημοφιλέστερα Nokia Lumia smartphones με λειτουργικό …Android (photos)

    Το Φεβρουάριο του 2011, η Nokia και η Microsoft είχαν ανακοινώσει τo… επίσημο ξεκίνημα της στρατηγικής τους συνεργασίας, στο πλαίσιο της οποίας η φινλανδική εταιρεία είχε υιοθετήσει τα Windows Phones ως βασική πλατφόρμα για τα smartphones της. Ήταν μία περίοδος όπου η Nokia αναζητούσε… αλλαγή στη στρατηγική της στον τομέα των smartphones, με το Symbian να μοιάζει… ξεπερασμένο δίπλα σε iOS και Android και το “δικό της” Meego να μη θεωρείται βιώσιμη επιλογή για το μέλλον.

    Ο Stephen Elop -τότε διευθύνων σύμβουλος της Nokia- είχε παραδεχθεί αμέσως μετά τη συμφωνία πως η εταιρεία “είχε περάσει χρόνο με στελέχη της Google ώστε να εξερευνήσει το Android οικοσύστημα παράλληλα με αυτό των Windows Phone”, βρίσκοντας πως, αν υιοθετούσαν το πρώτο, θα είχαν δυσκολίες λόγω της “διαφοροποίησης” τους από αυτό. Έτσι, τουλάχιστον, είχε υποστηρίξει τότε ο Elop, ο οποίος να υπενθυμίσουμε πως ήταν και πρώην στέλεχος της Microsoft, με πολλούς να μην έχουν σταματήσει ακόμη και σήμερα να συζητούν το “σκοτεινό” ρόλο που ίσως έπαιξε στη “σύνδεση” των δύο εταιρειών και μετέπειτα την εξαγορά του τμήματος συσκευών και υπηρεσιών της Nokia από τη Microsoft.

    Όλα αυτά, σε κάθε περίπτωση, ανήκουν στο παρελθόν και, πλέον, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι συζητήσεις για το “τι θα μπορούσε να είχε γίνει αν” η Nokia αποφάσιζε τότε διαφορετικά. Τι θα γινόταν, λοιπόν, αν επέλεγε το Android. Στο παρόν θέμα, δε θα ασχοληθούμε με τα ενδεχόμενα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα μίας τέτοιας λύσης, αλλά με το… πώς θα έμοιαζαν οι Lumia συσκευές σε μία τέτοια περίπτωση.

    Σε ένα παράλληλο σύμπαν, λοιπόν, σύμφωνα με τις φωτό που δημιούργησε το Phone Arena, τα… “ανδροειδή” Nokia Lumia θα ήταν κάπως έτσι:

    Nokia Lumia 800

    Nokia-Lumia-800-android

    Κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2011 και ήταν το πρώτο Windows Phone της Nokia (με WP 7.x). Να πώς μπορούσε να είναι με το Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

    Nokia Lumia 900

    Nokia-Lumia-900-android

    Έκανε πρεμιέρα τον Απρίλιο του 2012 και ήταν η πρώτη πραγματική “ναυαρχίδα” των WP7. Ιδού και αυτό με το Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

    Nokia Lumia 920

    Nokia-Lumia-920-android

    O διάδοχος του Lumia 900 ήταν το πρώτο Windows Phone με PureView κάμερα, καθώς και η πρώτη ναυαρχίδα της Nokia στα Windows Phone 8. Εδώ με… Android 4.1 Jelly Bean.

    Nokia Lumia 520

    Nokia-Lumia-520-android

    Μία low-end πρόταση με τρομερές ωστόσο πωλήσεις, που έκανε πρεμιέρα το πρώτο τρίμηνο του 2013. Ιδού πώς θα ήταν αν ενσωμάτωνε το Android 4.2 Jelly Bean.

    Nokia Lumia 1020

    Nokia-Lumia-1020-android

    Κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2013, διαθέτοντας μία εντυπωσιακή κάμερα PureView 41MPixels. Να πώς θα ήταν με γεύση… Jelly Bean.

    Nokia Lumia 1520

    Nokia-Lumia-1520-android

    Ένα phablet 6 ιντσών που κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2013. Να ‘το και με Android KitKat!

    Nokia Lumia 930/Icon

    Nokia-Lumia-930--Icon-android

    Διατέθηκε νωρίτερα μέσα στη χρονιά, αποτελώντας και την τελευταία “ναυαρχίδα” Lumia με το brand της Nokia, καθώς πλέον υιοθετείται το brand Microsoft Lumia στις συσκευές. Στη φαντασία του ρεπορτάζ να πώς θα ήταν με Android KitKat και αναβάθμιση σε Lollipop (φωτό) αργότερα.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles