13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Εξαγορά των Here Maps της Nokia από κοινοπραξία των BMW, Audi και Mercedes έναντι 2.8 δισ. ευρώ

    Οι πολυσυζητημένοι Here Maps της Nokia δε θα βρίσκονται πλέον στο πεδίο δραστηριοποίησης της φινλανδικής εταιρείας, μετά την πώλησή τους έναντι 2.8 δισ. ευρώ σε μία κοινοπραξία γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών που περιλαμβάνει την BMW, την Audi και τη μητρική εταιρεία της Mercedes, Daimier.

    here-maps-logo

    Κάθε εταίρος θα κατέχει ίσο μερίδιο στις μετοχές της κοινοπραξίας, με την Wall Street Journal να έχει σημειώσει πριν κλείσει το deal ότι οι εταιρείες έχουν στα σχέδιά τους να προσκαλέσουν και άλλους κατασκευαστές οχημάτων να επενδύσουν στο project.

    Σε δελτίο τύπου που απέστειλαν οι τρεις εταιρείες αναφέρονται φυσικά στη σημασία της εξαγοράς σημειώνοντας πως οι Here Maps μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για νέα συστήματα υποστήριξης που θα πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας, στο δρόμο για την πλήρως αυτόνομη οδήγηση.

    Οι εξαιρετικής ακρίβειας ψηφιακοί χάρτες της Nokia θα αξιοποιηθούν και σε συνεργασία με real-time data από τα οχήματα, με στόχο τη μεγαλύτερη οδική ασφάλεια αλλά και την ανάπτυξη καινοτόμων νέων προϊόντων και υπηρεσιών. 

    Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles