16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Ο μυστικός οδηγός της NSA που θα σε κάνει «κατάσκοπο» στο Internet

    Ας ξεκινήσουμε με το πρώτο δεδομένο: το διαδίκτυο είναι γεμάτο από μαργαριτάρια. Και ας συνεχίσουμε με το δεύτερο: εσύ, καλείσαι να τα βρεις (αν τα ψάχνεις). Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, στα πλαίσια της δημοσιοποίησης των μεθόδων των υπηρεσιών που επιβάλλεται στη χώρα, δημοσιοποίησε ένα οδηγό 643 σελίδων, με τίτλο: Untagling the Web: A guide to Internet Research. Μπορείτε να βρείτε τον πλήρη οδηγό σε PDF, εδώ.

    nsa ii parte

    Το βιβλίο αυτό εκδόθηκε από το Κέντρο Ψηφιακού Περιεχομένου της NSA και είναι γεμάτο από οδηγίες για το πώς θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις μηχανές αναζήτησης, το Internet Archive και άλλα εργαλεία που βρίσκονται ελεύθερα στο διαδίκτυο για να εξασφαλίσετε τις πληροφορίες που θέλετε. Όπως εύστοχα επισημαίνεται, όμως, στο Wired, το πιο ενδιαφέρον κεφάλαιο είναι αυτό με τον τίτλο «Google Hacking», το οποίο περιέχει απλές εντολές που μπορείτε να πληκτρολογήσετε στο Google για να αναζητήσετε πληροφορίες που δεν πιστεύατε ότι υπάρχουν κοινόχρηστες στο διαδίκτυο. Όπως;

    Θέλετε να δείτε διάφορα φύλλα εργασίας Excel που είναι εμπιστευτικά στην Ελλάδα. Πληκτρολογείτε “filetype:xls site:gr confidential”. Ακόμα κι αν τα έγγραφα δεν είναι γραμμένα στα Αγγλικά, οι εντολές κατά κύριο λόγο είναι στα Αγγλικά. Θέλετε να βρείτε φύλλα εργασίας που περιέχουν passwords στη Ρωσία; Πληκτρολογήστε “filetype:xls site:ru login”.

    Αυτές οι οδηγίες όμως, ακολουθούνται και από άλλες. Οδηγίες που σας λένε πως μπορεί να μην είναι παράνομο να ανακτήσετε πληροφορίες που είναι δημόσια διαθέσιμες στο διαδίκτυο, αλλά πρώτον μπορεί να κληθείτε να απολογηθείτε δημόσια γι αυτό και δεύτερον, να κολλήσετε κάποιο μεγαλοπρεπέστατο ιό. Σε κάθε περίπτωση, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον ανάγνωσμα. Enjoy.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles