22.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    H Nvidia παρουσίασε την φορητή παιχνιδοκονσόλα Project Shield!

    H Nvidia έκανε την έκπληξη και στην έκθεση CES, μέσω του CEO της εταιρείας, Jen-Hsung Huang παρουσίασε την φορητή… κονσόλα “Project Shield”! H πρωτότυπη κονσόλα της εταιρείας, αντλεί την ισχύ της από το νέο SoC (System-On-Chip) Tegra 4 που επίσης παρουσίασε στην CES και το οποίο είναι ικανό να στείλει video ανάλυσης 4K μέσω HDMI σε εξωτερικές οθόνες!

    Η φορητή κονσόλα ενσωματώνει ιδιαίτερα ικανό υποσύστημα ήχου, το οποίο η Nvidia ισχυρίζεται ότι είναι παρόμοιας απόδοσης με Beats Audio και μπαταρία 33Wh που επαρκεί για 5 ώρες παιχνιδιού ή 24 ώρες αναπαραγωγής HD video. Eνσωματώνει 5 ιντσών και ανάλυσης 720p Retinal multi-touch (5-point) οθόνη με 294ppi (pixel density) καθώς και υποδοχή microSD για την επέκταση του αποθηκευτικού χώρου.

    H φορητή κονσόλα διαθέτει “clamshell” σχεδιασμό, με την οθόνη να κλείνει, “κρύβοντας” το χειριστήριο, το οποίο μοιάζει αρκετά με αυτό της κονσόλας Xbox 360 της Microsoft. Tο χειριστήριο διαθέτει διπλά αναλογικά sticks, D-pad και αρκετά ακόμη πλήκτρα, αλλά κατά γενική ομολογία κάποιος που έχει πιάσει χειριστήριο Xbox 360 θα νιώσει οικεία με την συσκευή.

    Η Project Shield κονσόλα τρέχει “pure” Android και περιλαμβάνει εφαρμογές της Google, όπως είναι οι GMail και Google Play ενώ είναι συμβατή με όλα τα παιχνίδια που είναι διαθέσιμα για συσκευές Android αλλά και που είναι διαθέσιμα μέσω του TegraZone.

    Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό είναι ότι η κονσόλα, προσφέρει την δυνατότητα streaming παιχνιδιών από το home PC που είναι εξοπλισμένο με κάρτα γραφικών Geforce GTX 650 ή ισχυρότερη στην κονσόλα μέσω WiFi, επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στα παιχνίδια τους στο PC, συμπεριλαμβανομένων και των παιχνιδιών από το Steam! Φυσικά πέρα από τα παιχνίδια, οι χρήστες της κονσόλας έχουν πρόσβαση στις υπόλοιπες εφαρμογές από το Google Play store.

    H Nvidia δεν ανακοίνωσε το κόστος της κονσόλας, ωστόσο υποστήριξε ότι θα κυκλοφορήσει πρώτα στην Bόρειο Aμερική το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles