14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Nvidia Shield. Το tablet που ανεβάζει επίπεδο στο mobile gaming!

    Το Nvidia Shield, πρόκειται για ένα εξαιρετικά φιλόδοξο project της Nvidia, η οποία επιχειρεί να κυριαρχήσει στο κόσμο του mobile gaming. Η κατασκευάστρια εταιρεία που εδώ και χρόνια δραστηριοποιείται στο τομέα της ανάπτυξης GPU, ανακοίνωσε ένα tablet 8 ιντσών με αρκετά ισχυρά specs, το οποίο βασίζεται στο εξελιγμένο Tegra K1 SoC (System on Chip).

    shield_tablet

    Τα tech specs του Nvidia Shield σίγουρα απευθύνονται σε ένα πιο high-end κοινό, καθώς διαθέτει display με Full HD ανάλυση στα 1920×1200 pixels, 16GB ή 32GB αποθηκευτικού χώρου με MicroSD slot που επιτρέπει κάρτες έως και 128GB, καθώς επίσης εμπρόσθια και πίσω κάμερα που η καθεμία προσφέρει 5MP. Παράλληλα, το Nvidia Shield tablet θα έρχεται με ένα stylus που βασίζεται στην τεχνολογία DirectStylus 2, ενσωματωμένα stereo ηχεία, ενώ σύμφωνα με τους κατασκευαστές του θα προσφέρει αυτονομία της τάξεως των 10 ωρών για την προβολή video και 3.5 ωρών αδιάκοπου gaming. Όσον αφορά το λογισμικό του, στο Nvidia Shield θα στηρίζεται σε μία βασική version του Android 4.4.3 KitKat, το οποίο όμως θα έχει υποστεί τις απαραίτητες gaming πινελιές για να ταιριάζει περισσότερο με τον gaming προσανατολισμό του tablet. Για παράδειγμα, τo Nvidia Shield θα έρχεται με προεγκατεστημένο το Twitch, επιτρέποντας έτσι το streaming σε games και άλλες εφαρμογές. Μάλιστα, οι δημιουργoί του Shield έχουν προσθέσει μία λειτουργία, όπου μόλις το tablet συνδεθεί με  την τηλεόραση, τότε ενεργοποιείται το console mode, που παρέχει ένα ειδικά διαμορφωμένο interface για τον χρήστη. Επιπλέον, η Nvidia ανακοίνωσε ότι με το launch του tablet θα κυκλοφορήσουν 11 τίτλοι, οι οποίοι θα είναι optimized για να εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες του Tegra K-1 (μεταξύ αυτών και μία ειδική version του Half-Life 2). shield_tablet4

    shield_tablet2

    H Nvidia σχεδόν ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του gaming tablet της πρόκειται να ρίξει στην αγορά και ένα wireless controller, το οποίο εκτός των παραδοσιακών buttons που υπάρχουν στα περισσότερα χειριστήρια, θα προσφέρει και ειδικά κουμπιά για το λειτουργικό Android. To Nvidia Shield πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αμερικανική αγορά στις 29 Ιουλίου (Wi-Fi έκδοση) και θα στοιχίζει γύρω στα 299 δολάρια με την LTE version να κοστίζει 100 δολάρια περισσότερο. Η έκδοση του Nvidia Shield για την ευρωπαΪκή αγορά αναμένεται περίπου μέσα στον Αύγουστο. Κρίνοντας από τα παραπάνω, καθίσταται σαφές ότι με το Shield, η Nvidia είναι πολύ κοντά στο να αλλάξει τα δεδομένα στο χώρο του mobile gaming.

    shield_tablet3

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles