11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Το Nvidia Shield Tablet X1 «σκάει μύτη» στο GFXBench!

    Πριν από αρκετούς μήνες, η Nvidia είχε αποκαλύψει τα σχέδια της για το  Nvidia Shield Tablet X1, μία συσκευή η οποία θα αποτελούσε το διάδοχο του πρώτου Shield που έφερε το Nvidia Tegra K1 chipset. Ωστόσο, παρά την αποκάλυψη της, στους μήνες που ακολούθησαν η συγκεκριμένη συσκευή δεν εμφανίστηκε ποτέ και πουθενά (λες και την είχε καταπιεί η γη)…

    Tegra X1

    Παρόλα αυτά, πρόσφατα μία prototype έκδοση του Nvidia Shield Tablet X1 έκανε την εμφάνιση της σε ένα test του benchmarking utility GFXBench, αναζωπυρώνοντας έτσι τις φήμες που το ήθελαν να βρίσκεται κοντά στην κυκλοφορία του. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που εμφανίστηκαν στο γνωστό benchmarking utility, το Nvidia Shield Tablet X1 φέρει μία quad-core CPU (4 πυρήνες Cortex-A57), αν και δεν αποκλείεται η τελική version του Nvidia Shield να διαθέτει octa-core CPU. Εξυπακούεται ότι όλο το ενδιαφέρον στις γραφικές δυνατότητες της συγκεκριμένης ταμπλέτας, καθώς η GPU του X1 chipset προσφέρει διπλάσια δύναμη στον τομέα των γραφικών σε σύγκριση με το Tegra K1. Όσον αφορά τα υπόλοιπα specs, το νέο Nvidia Shield φέρεται να διαθέτει display στις 8 ίντσες με 1920×1200 pixels, ενώ παράλληλα στηρίζεται σε 3GB μνήμης RAM και υποστηρίζει: Bluetooth, Wi-Fi και GPS, ενώ επιπλέον τρέχει Android 6.0 Marshmallow. Σίγουρα κάτι μας λέει ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα μάθουμε περισσότερα για το μέχρι πρότινος «εξαφανισμένο» Shield Tablet.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles