16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Νυχοκόπτης: Ένα λάθος 131 ετών που πρέπει να διορθωθεί

    Η όλη ταλαιπωρία να κόψουμε τα νύχια μας και όλος ο χαμός που δημιουργείται όταν το κάνουμε λίγο βιαστικά, με διάφορα να πετιόνται από εδώ κι από κει, αλλά και τον καθένα από εμάς να αισθάνεται κάθε φορά πως πρέπει να κάνει ασκήσεις ενόργανης γυμναστικής ή βαθύ διαλογισμό για να ολοκληρώσει το αναγκαίο καθήκον υγιεινής, δεν είναι λάθος δικό μας!

    Το λάθος βρίσκεται σε μία πατέντα του 1881 των E. Heim και C. Matz για τον νυχοκόπτη, σχεδόν όπως τον γνωρίζουμε τώρα. Το πρωτοποριακό για την εποχή σχέδιο, ήταν αρκετά ακριβό στην παραγωγή του και όσα τεμάχια κατασκευάστηκαν, χρησιμοποιήθηκαν παράλληλα και για το κούμπωμα των γαντιών, διαδικασία στην οποία πολύ σπάνια μπαίνουμε εμείς σήμερα, για να το αναλύσουμε περεταίρω.

    Τέλος πάντων, ο νυχοκόπτης έτσι όπως τον γνωρίζουμε σήμερα και σε μαζική παραγωγή, βγήκε την δεκαετία του 40 από το εργοστάσιο του William E. Basset που, κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, κατασκεύαζε οπλικά συστήματα για τον στρατό. Ο κος Bassett, έκανε μερικές αλλαγές στην αρχική πατέντα του 1881, αλλά αυτό που έκανε κυρίως ήταν να κάνει την παραγωγή του νυχοκόπτη φτηνή και αυτοματοποιημένη. Από την δεκαετία του 1940 λοιπόν, τίποτα δεν έχει αλλάξει και η εταιρεία TRIM του κου Bassett είναι ο απόλυτος άρχοντας του νυχοκόπτη. Μέχρι σήμερα.

    Υπάρχει κάποιος που είδε το πράγμα αλλιώς, προσπαθώντας να δώσει τέλος στην ακατάστατη και αισθητικά οδυνηρή προσωπική διαδικασία «τριμαρίσματος» των νυχιών μας. Αυτός είναι ο Andrew Johnston, ιδρυτής της εταιρείας Klhip και επινοητής του νέου νυχοκόπτη της φωτογραφίας.

    Ο νυχοκόπτης Khlip έχει πολύ περισσότερο εργονομικό σχεδιασμό, καλύτερα υλικά, είναι ελαφρύς και κόβει το νύχι χωρίς να το τραυματίζει. Είναι φτιαγμένος από ανοξείδωτο ατσάλι και είναι πιο φιλικός προς την αναγκαία διαδικασία κοπής των νυχιών. Φυσικά, ο κος Johnston της Klhip, μας λέει να πληρώσουμε 50 δολάρια για ένα νυχοκόπτη. Καλό νυχοκόπτη, είναι αλήθεια. Αλλά και πάλι…

    Αν θέλουμε να μιλήσουμε για την επανάσταση στο νυχοκόπτη, ο κος Johnston θα πρέπει να δείξει λίγη ακόμα ευφυΐα και να παραδειγματιστεί από τον κο Bessett. Να εφεύρει τον τρόπο με τον οποίο ο εξελιγμένος και έξυπνος νυχοκόπτης του, να βγει στα καταστήματα σε μία τιμή που κανείς δεν θα σκεφτεί να τον αγοράσει. Κι ας στοιχίζει προς το παρόν μόνο 3 μανικιούρ.

    Πηγή: Gizmodo

     

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles