14.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    O Andy Rubin, δημιουργός του Android, ετοιμάζει ένα high-end bezel-less modular smartphone!

    Αν είστε fan του Android σίγουρα έχετε ακούσει το όνομα του Andy Rubin. Είναι ο συνιδρυτής της εταιρείας Android Inc. πριν αυτή πουληθεί στην Google το 2015, ένας άνθρωπος που έτρεξε το project και εργάστηκε στο κομμάτι αυτό της Google έως το 2013, οπότε και μεταφέρθηκε σε άλλα projects στην εταιρεία. Έφυγε από τη Google ένα χρόνο αργότερα, το 2014, ξεκινώντας ένα tech incubator, την εταιρεία Playground Global και τώρα διαβάζουμε ότι έχει νέα σχέδια πάνω στη δημιουργία ενός πολύ ενδιαφέροντος smartphone.

    andy-rubin

    Σύμφωνα λοιπόν με ένα νέο report, ο Andy Rubin έχει δημιουργήσει μία νέα εταιρεία, την Essential Products, η οποία σύντομα θα λανσάρει “μία σουίτα με consumer hardware products που περιλαμβάνουν και προϊόντα mobile αλλά και smart home”. Αυτό ισχυρίζονται άτομα “που γνωρίζουν καλά την υπόθεση” με την Essential να έχει αυτή τη στιγμή μία ομάδα 40 ατόμων και το κατοχυρωμένο trademark της να αναφέρει “smartphones, tablets, accesories και computer operating software for mobile phones”, όσον αφορά την περιοχή ενδιαφέροντος της εταιρείας.

    Λέγεται μάλιστα ότι το κορυφαίο προϊόν που ετοιμάζει είναι ένα high-end smartphone, με μεγάλη edge-to-edge οθόνη χωρίς bezels, αλλά και την ικανότητα να “αποκτά νέα χαρακτηριστικά hardware” κάτι που σημαίνει ότι πρόκειται για ένα modular μοντέλο, με τα αρθρωτά σημεία να επιτυγχάνονται μέσω ενός μαγνητικού connector “που θα φορτίζει τη συσκευή αλλά και θα επεκτείνει τη λειτουργικότητά της”

    andy-rubin-essential

    Θα υποστηρίζει και third-party modules, ωστόσο γνωρίζουμε πως η Essential εργάζεται σε μία δική της πρόταση, μία σφαιρική κάμερα που θα μπορεί να προσαρμοστεί στη συσκευή τραβώντας υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες 360 μοιρών.

    Οι αναφορές θέλουν μία prototype πρόταση της εταιρείας που έχουν δει κάποιοι να έχει μεγαλύτερη οθόνη και από το iPhone 7 Plus των 5,5 ιντσών της Apple αλλά μικρότερο συνολικά “αποτύπωμα” λόγω της χωρίς bezels κατασκευής. Η οθόνη του θα είναι ευαίσθητη στην πίεση όπως αυτές των iPhone, ενώ όσον αφορά τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή της συσκευής θα διαθέτει μεταλλικό frame και κεραμική πλάτη, μοιάζοντας αρκετά με την bezel-less υλοποίηση της Xiaomi στο Mi Mix.

    Το high-end ξεχωριστό αυτό smartphone από την Essential θα ανακοινωθεί στα μέσα του έτους με κόστος κοντά στην τιμολογιακή πολιτική που ακολουθούν Apple και Google για τα iPhone και τα Pixel, αντίστοιχα.

    Λέγεται μάλιστα ότι η Essential είναι σε συνομιλίες με την Foxconn για την κατασκευή της συσκευής, ενώ ο ίδιος ο Andy Rubin επέδειξε το μοντέλο σε US carrier στη διάρκεια της CES 2017. Εκείνο που δεν ξέρουμε είναι αν θα τρέχει Android ή αν ετοιμάζεται γι’ αυτήν και ένα λειτουργικό έκπληξη…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles