20.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Ο δημιουργός του Super Mario και του Legend of Zelda αποφάσισε να πάρει σύνταξη

    Η χρονιά του 2011 δεν ήταν εύκολη για την Nintendo. Ήταν η πρώτη χρονιά που παρουσίασε οικονομική ζημιά. Τα πράγματα όμως άλλαξαν, οι πωλήσεις του 3DS έχουν πάρει τα πάνω τους, ενώ το καινούριο Zelda έχει αναπτερώσει το ηθικό, αλλά και την κερδοφορία της εταιρίας.

    Να όμως που ο δημιουργός του Super Mario Bros και του Legend of ZeldaShigeru Miyamoto, σε συνέντευξή του στο Wired αποκαλύπτει πως προτίθεται να συνταξιοδοτηθεί από την θέση του υπεύθυνου ανάπτυξης games της εταιρίας. Όχι όμως και να σταματήσει να ασχολείται.

    Αυτό που επιθυμεί είναι να πάρει στα χέρια του κάτι πολύ μικρότερο, όπως μία ομάδα από νεαρούς developers ή να φτιάξει κάτι μόνος του για τον εαυτό του. Οι αναλυτές θεωρούν πως θέλει να αφήσει την νεότερη γενιά της Nintendo να τρέξει την εταιρία και να μην απευθύνονται συνέχεια σε αυτόν για απαντήσεις.  Απ’ ότι φαίνεται, είναι από τους ανθρώπους που πιστεύει πως η νεότερη γενιά έχει να δώσει πολύ περισσότερα απ’ αυτά που την αφήνει ο ίδιος να δώσει με την παρουσία του στα ινία μίας εταιρίας.

    O Shigeru Miyamoto λοιπόν, είναι ένας από τους λίγους τεχνοκράτες που πιστεύει πως εκείνοι που θα συμμετέχουν στις εξελίξεις, πρέπει να παίρνουν την πρωτοβουλία και την ευθύνη, δείγμα άλλου ενός ανθρώπου που ξέρει πότε να σταματά για να ευνοήσει τις καινοτομίες.

    Πολλοί αναρωτιώνται όμως, πώς θα είναι η Nintendo μετά από τον Miyamoto. Όπως και πολλοί αναρωτήθηκαν πώς θα είναι η Apple μετά τον Jobs. Αν πάρουμε από το παράδειγμα της Apple, αλλά και άλλων εταιριών μέσα στα χρόνια, τότε θα καταλάβουμε πως οι εταιρίες και τα οράματα φτιάχνονται από έναν άνθρωπο και συνεχίζονται από πολλούς. Άλλωστε, τα μεγάλα δημιουργήματα πάντα ζουν περισσότερο από τους δημιουργούς τους.

    Πηγή: Wired

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles