13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Ο Hugo Barra αποχωρεί από την Xiaomi και επιστρέφει στη Silicon Valley

    Σε μία απόφαση που προκαλεί μία μικρή… έκπληξη, ο Hugo Barra, Vice President της Xiaomi -και πρώην στέλεχος της Google ο οποίος πριν λίγα χρόνια είχε αφήσει τον αμερικανικό κολοσσό για την κινεζική ανερχόμενη εταιρεία- αφήνει το Πεκίνο και επιστρέφει στη Silicon Valley.

    xiaomi-hugo-barra

    H Xiaomi είχε προσλάβει τον Barra, από τα πλέον γνωστά στελέχη της αμερικανικής αγοράς τεχνολογίας, για να βοηθήσει στην επέκταση της στην αγορά smartphones σε όλο τον κόσμο, πριν από 3 1/2 χρόνια. Φαίνεται όμως ότι η συνεργασία τους σταματά κάπου εδώ, με τον Hugo Barra να δημοσιεύει ένα αρκετά μακροσκελές post στο Facebook, προσπαθώντας να ρίξει “φως” στους λόγους της αποχώρησής του, χωρίς όμως να αποκαλύπτει πολλά για τα μελλοντικά του σχέδια.

    “… Αυτό που έχω συνειδητοποιήσει είναι ότι το να ζω τα τελευταία χρόνια σε ένα τέτοιο περιβάλλον έχει τεράστιο τίμημα για τη ζωή μου και έχει αρχίσει να επηρεάζει την υγεία μου. Οι φίλοι μου, αυτό που θεωρώ ότι είναι το σπίτι μου, και η ζωή μου είναι πίσω στη Silicon Valley, που είναι επίσης πολύ πιο κοντά στην οικογένειά μου. Βλέποντας πόσο πολύ έχω μείνει πίσω απ’ αυτά τα τελευταία χρόνια, είναι σαφές για μένα ότι έχει έρθει η ώρα να επιστρέψω.”

    hugo-barra-xiaomi2

    Σύμφωνα με τον Barra, η Xiaomi βρίσκεται σε πολύ καλή θέση όσον αφορά την παγκόσμια επέκτασή της, κάτι που έκανε την απόφασή του πιο εύκολη. Ο ίδιος δίνει έμφαση στα επιτεύγματα της εταιρείας στην Ινδία όπου έχει 1 δισ. δολάρια ετήσια έσοδα, καθώς και την επέκταση σε άλλες χώρες όπως η Ινδονησία, η Σιγκαπούρη και η Μαλαισία.

    Ο Barra θα αποχωρήσει από την Xiaomi μετά την Κινεζική Πρωτοχρονιά το Φεβρουάριο και θα ξεκουραστεί για κάποιο διάστημα πριν ξεκινήσει για μία “νέα περιπέτεια” στη Silicon Valley.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles