21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    O Mark Zuckerberg αντιμέτωπος με αγωγή 2 δισ. δολαρίων για το Oculus Rift

    Ο CEO του Facebook, Mark Zuckerberg, αναμένεται να εμφανιστεί σήμερα ενώπιον δικαστηρίου στο Dallas, για την υπεράσπιση της εταιρείας του από την κατηγορία της κλοπής τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας.

    mark zuckerberg

    Η ZeniMax Media, ιδιοκτήτρια του id Software, γνωστού studio ανάπτυξης παιχνιδιών, κατέθεσε μήνυση εναντίον του Facebook, διεκδικώντας αποζημίωση 2 δισ. δολαρίων, υποστηρίζοντας ότι οι καινοτομίες της στο κομμάτι του VR αντιγράφησαν παράνομα από την Oculus στο Rift, όταν σ’ αυτήν προσχώρησαν πρώην εργαζόμενοί της.

    Το Facebook θυμίζουμε ότι έχει αποκτήσει την Oculus από το 2014.

    zuckerberg_oculus

    Όπως μεταδίδει σε δημοσίευμά του το BBC, ο Zuckerberg θα καταθέσει στο δικαστήριο ότι η Zenimax δεν εκτίμησε εγκαίρως τις δυνατότητες της εικονικής πραγματικότητας και ότι στα εργαστήρια της Oculus εξελίχθηκε η συγκεκριμένη τεχνολογία.

    Όπως μάλιστα δηλώνει στο BBC εκπρόσωπος της Oculus: “Η Oculus και οι ιδρυτές της έχουν επενδύσει χρόνο και χρήμα στην εικονική πραγματικότητα επειδή πιστεύουμε ότι μπορεί να μεταμορφώσει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι επικοινωνούν και αλληλεπιδρούν. Αισθανόμαστε απογοητευμένοι που μια άλλη εταιρεία χρησιμοποιεί μια χρονοβόρα αγωγή, στην προσπάθειά της να πάρει τα εύσημα για την τεχνολογία, για την οποία δεν είχε το όραμα, την εμπειρία ή την υπομονή για να αναπτύξει”.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles