21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Ο Mark Zuckerberg καλύπτει με ταινία την κάμερα και το μικρόφωνο του laptop του!

    Ο δισεκατομμυριούχος Mark Zuckerberg, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook, μάλλον προβληματίζεται πολύ για θέματα ιδιωτικότητας, Και όπως αποκαλύπτεται τώρα και διαβάζουμε στο secnews.gr, σύμφωνα με μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε από τον ίδιο, φαίνεται να καλύπτει την κάμερα και το audio jack του laptop του με ταινία.

    zuckerberg2

    Την Τρίτη, ο Zuckerberg δημοσίευσε ένα συγχαρητήριο μήνυμα στο site κοινωνικής ενημέρωσης Instagram, που ανήκει στο Facebook, για να γιορτάσει τoυς 500 εκατομμύρια χρήστες στο site μηνιαίως. Η εικόνα τον δείχνει να κάθεται δίπλα σε ένα Apple MacBook, ωστόσο, με μια πιο προσεκτική ματι, φαίνεται ότι ο Zuckerberg έχει τοποθετήσει ταινία πάνω στην κάμερά του. Επιπλέον, φαίνεται σαν να έχει βάλει ταινία πάνω από την υποδοχή εισόδου ακουστικών στην αριστερή πλευρά του MacBook.

    Δεν είναι και τόσο δύσκολο hackers να πάρουν τον έλεγχο των υπολογιστών σας και κρυφά να ακούσουν τις συνομιλίες σας και / ή να σας παρακολουθούν από την κάμερα του laptop σας. Φαίνεται ότι ο Zuckerberg προσπαθεί να αποτρέψει αυτό να συμβεί με την τοποθέτηση ενός κομματιού ταινίας πάνω στη κάμερά του, καθιστώντας τη άχρηστη.

    Αυτή η ακούσια αποκάλυψη έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες μετά το hacking στους λογαριασμούς του Zuckerberg, ένας εκ των οποίων φέρεται να είχε τον όχι και τόσο σύνθετο κωδικό πρόσβασης “dadada.”

    Στο παρελθόν επίσης, κορυφαία ονόματα όπως ο διευθυντής του FBI, James Comey και ο πληροφοριοδότης της NSA, Edward Snowden, έχουν βάλει ταινία πάνω στις κάμερές τους για να προστατεύσουν την ιδιωτική τους ζωή. Όπως το Gizmodo τονίζει πάντως, είναι κάπως ειρωνικό το γεγονός ο Zuckerberg να είναι παρανοϊκός το θέμα της κατασκοπείας, όταν το ίδιο το Facebook πλουτίζει με τη συλλογή δεδομένων πάνω από ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles