19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Ο νέος Safari είναι εδώ για το OS X Mavericks. Ανασχεδιασμένος και με βελτιώσεις στην απόδοση

    Η νέα έκδοση του λειτουργικού για Mac OS X Mavericks, που ανακοίνωσε η Apple στο WWDC 2013, συνοδεύεται και από μία νέα έκδοση του native browser του λειτουργικού Safari, με “φρέσκα” χαρακτηριστικά, αλλά και βελτιώσεις για το χρήστη.

    Safari OS X Maverics

    Μαζί με ένα πιο καθαρό design της αρχικής σελίδας, αξιοσημείωτο είναι το ότι το sidebar με το Reading List του browser τώρα επεκτείνεται σε νέες λειτουργίες: μπορείτε μέσω της λίστας ανάγνωσης να πλοηγηθείτε στα bookmarks σας και να μοιραστείτε συνδέσμους – όλα μέσα από την πλαϊνή μπάρα.

    Το twitter παίζει πλέον σημαντικό ρόλο στο διαμοιρασμό των links στο νέο Safari, έτσι ώστε να είναι ευκολότερο να μοιραστείτε κάτι μέσα από τον συνδεδεμένο λογαριασμό σας στο micro-blogging site μέσα από τη νέα έκδοση του browser της Apple.

    Επιπλέον, η υποστήριξη του iCloud keychain μπορεί να διατηρήσει passwords, αριθμούς από πιστωτικές κάρτες και log-ins σας σε Wi-Fi δίκτυα – και όλα αυτά μέσα στον Safari.

    Όσον αφορά τώρα τις βελτιώσεις στην απόδοση, η μεγαλύτερη είναι ότι πλέον “αφιερώνεται” μία πλήρης διεργασία ανά καρτέλα, έτσι ώστε, όταν για παράδεγμα κρασάρει ένα tab, να μη σας κλείνει όλος ο browser.

    Η Apple αναφέρει, επίσης, βελτιώσεις που έχουν σχέση με την εξοικονόμηση μπαταρίας, τη χρήση CPU που είναι χαμηλότερη σε σχέση με τον Chrome ή τον Firefox, ενώ, όπως σημειώνει, πλέον ο Safari ξεπερνάει ανταγωνιστικά προγράμματα περιήγησης στα JavaScript benchmark tests.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles