20.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Ο VLC Media Player υποστηρίζει πλέον την αναπαραγωγή βίντεο 360 μοιρών σε Windows και Mac

    Ο ευρέως γνωστός VLC Media Player, που επιτρέπει την αναπαραγωγή οποιουδήποτε αρχείου σε οποιαδήποτε πλατφόρμα, σύντομα θα υποστηρίζει νέες δυνατότητες προκειμένου να ανταποκριθεί στην αγορά της εικονικής πραγματικότητας. Συγκεκριμένα, η VideoLan, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξή του, ανακοίνωσε ότι έκανε διαθέσιμη μια Technical Preview έκδοση που επιτρέπει στην εφαρμογή να αναπαράγει βίντεο 360 μοιρών.

    vlc-media-player

    Να σημειωθεί ότι αυτή η δυνατότητα αφορά συστήματα με Windows και Mac, ενώ η πλήρης έκδοση του χαρακτηριστικού θα καταφθάσει με την VLC 3.0. Η VideoLan συνεργάστηκε με την Giroptic για την ανάπτυξη του χαρακτηριστικού αυτού. Η επιλογή του πεδίου θέασης μπορεί να γίνει εύκολα από το χρήστη με το ποντίκι και το πληκτρολόγιο. Η VideoLan ισχυρίζεται πως τα χαρακτηριστικά αυτά θα καταφθάσουν και στις εκδόσεις της εφαρμογής για φορητές συσκευές. Η πλοήγηση μέσα στα clips θα μπορεί να γίνει με την κατάλληλη μετακίνηση των smartphones, με απαραίτητη προϋπόθεση είναι το smartphone να διαθέτει επιταχυνσιόμετρο.

    Δε θα πρέπει να αμελήσουμε να αναφέρουμε πως μέσα στο 2017 εξετάζεται και η προσθήκη της υποστήριξης πολλών headsets εικονικής πραγματικότητας, όπως τα Oculus Rift, Google Daydream και HTC Vive. Η εφαρμογή θα αποκτήσει και υποστήριξη ήχου 360 μοιρών. Ωστόσο, απαραίτητη κρίνεται σε αυτό το σημείο η επισήμανση ότι τα χαρακτηριστικά αυτά έχουν διατεθεί πιλοτικά προσωρινά και ενδέχεται η λειτουργία τους να επηρεάζεται από συγκεκριμένα προβλήματα.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles