15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Η Oculus αναστέλλει το development του Oculus Rift σε OS X και Linux!

    Μόλις που ανακοινώθηκαν τα system requirements του Oculus Rift για PC και η Oculus έριξε την βόμβα, μέσω του υπευθύνου της Atman Binstock, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το development του Oculus Rift σε OS X και Linux έχει ανασταλεί. Αυτό βέβαια δεν έγινε τυχαία, καθώς στόχος του team του Oculus VR είναι να επικεντρωθούν σε αυτή τη φάση πάνω στην ανάπτυξη για Windows.

    Oculus_Rift_-_Developer_Version_-_Back (Large)

    Ο υπεύθυνος του Oculus τόνισε ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν την ανάπτυξη του Oculus VR στις συγκεκριμένες πλατφόρμες, ωστόσο σε αυτή τη φάση προέχουν τα Windows που άλλωστε όλοι γνωρίζουμε ότι βρίσκονται εγκατεστημένα στην πλειονότητα των συστημάτων. Όσοι άτυχοι users χρησιμοποιούν Linux ή OS X δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το VR headset προς το παρόν, ωστόσο υπάρχει και λύση διά της πλαγίας οδού, καθώς στα Mac υπάρχει η δυνατότητα του Boot Camp, ενώ πάντοτε οι Linux users μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνική του dual-boot ανάμεσα σε Windows και Linux. Σίγουρα δεν είναι και ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος, αλλά και οι users του OS X και του Linux έχουν ψυχή, οπότε εφόσον το επιθυμούν γιατί να μην  πάρουν μία μικρή γεύση και αυτοί από την μαγεία της εικονική πραγματικότητα; To Oculus Rift αναμένεται να κυκλοφορήσει για το καταναλωτικό κοινό μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016 και για να τρέξει ικανοποιητικά οι δημιουργοί του τονίζοουν ότι απαιτείται ένα high-end PC.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles