15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Office for Windows 10 & Office 2016: Η Microsoft παρουσιάζει το «επόμενο κεφάλαιο» της πλατφόρμας της

    Αφού μας παρουσίασε το “επόμενο κεφάλαιο” στα Windows, τα Windows 10 (με τα desktop αλλά και τα mobile χαρακτηριστικά τους) ήρθε η ώρα για τη Microsoft να μας μιλήσει και για το “επόμενο κεφάλαιο” όσον αφορά το Office, τη δημοφιλή πλατφόρμα της, που εδώ και καιρό ακολουθεί την “mobile-first, cloud-first” φιλοσοφία της εταιρείας και πλέον προσφέρει ανανεωμένες λύσεις τόσο σε touch & mobile optimized περιβάλλον, όσο και για παραδοσιακούς desktop χρήστες.

    Office for Windows 10

    Το Office for Windows 10 προσφέρει touch-optimized εκδόσεις των Word, Excel, Powerpoint, OneNote και Outlook, που συνεργάζονται άψογα τόσο με μικρότερες συσκευές όπως ένα smartphone ή το Surface, αλλά και μεγαλύτερες όπως το… Surface Hub.

    Οι νέες εφαρμογές έχουν σχεδιαστεί “από το μηδέν” ώστε να τρέχουν σε Windows 10 και με βάση την αφή, αλλά προσφέροντας την εμπειρία του Office που έχετε συνηθίσει. Ακολουθώντας τη “universal” λογική εφαρμογών της Microsoft είναι ίδιες ανεξαρτήτως συσκευής που θα τις χρησιμοποιήσετε. Θα είναι προεγκατεστημένες δωρεάν σε τηλέφωνα και μικρά tablets που τρέχουν Windows και διαθέσιμες για κατέβασμα στο Windows Store για άλλες συσκευές. Οι Office universal apps θα είναι διαθέσιμες με το Windows 10 Technical Preview τις επόμενες εβδομάδες και η γενική διαθεσιμότητα θα γίνει αργότερα μέσα στη χρονιά.

    Η αμερικανική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα μάλιστα και ένα video, όπως και screenshots από το πώς θα είναι οι νέες universal εφαρμογές του Office for Windows 10.

    Word_UI_1992x1172

    Excel_UI_900x530

    PowerPoint_UI_900x525

    Outlook_UI_900x530

    OneNote_UI_900x530

    Office 2016

    Ταυτόχρονα, ωστόσο, η Microsoft, όπως σημειώνει στο σχετικό blog post της, ετοιμάζει και την επόμενη έκδοση της desktop suite του Office, που ονομάζεται Office 2016 και προσφέρει τη γνώριμη εμπειρία Office για όσους χρησιμοποιούν παραδοσιακά PC με πληκτρολόγιο και ποντίκι. Θα κυκλοφορήσει το δεύτερο εξάμηνο της φετινής χρονιάς και περισσότερες λεπτομέρειες θα μάθουμε γι’ αυτό σύντομα…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles