18.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Οι 10 καλύτερες σειρές του 2015

    Είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις τις καλύτερες σειρές του 2015. Γιατί ήταν μία εξαιρετική χρονιά κυρίως από την άποψη της ποικιλίας. Από τις σούπερ παραγωγές μέχρι τις μικρές εκπλήξεις, από το “drama” μέχρι εκείνα που δεν καταχωρούνται εύκολα, τα TV shows που κέρδισαν την προσοχή μας ήταν μπόλικα. Και με τις πλατφόρμες να πολλαπλασιάζονται διαρκώς (ΗΒΟ, Netflix, Amazon, Hulu κλπ.) ένα είναι το σίγουρο. Δεν υπάρχει σωτηρία!
    Με έναν αβάσταχτο τηλεοπτικό πόνο ξεχωρίσαμε τις 10 καλύτερες σειρές της χρονιάς. Και ένας θεός ξέρει τι μας περιμένει το 2016!

    game-of-thrones-3733x2100-best-tv-series-of-2015-5-seson-5961

    Fargo
    Μία μοναδική σπουδή στους «φευγάτους» χαρακτήρες που μπορεί να συναντήσει κανείς σε “wide open spaces” όπως η παγωμένη βόρεια Ντακότα. Όποιος υποτίμησε την δυναμική της σειράς… το πλήρωσε. Ο Noah Hawley γράφει απίθανα πράγματα και για δεύτερη σεζόν η ποιότητα δεν κρατήθηκε στα ίδια επίπεδα, αλλά ανέβηκε κι άλλο. Η vintage αισθητική του Fargo, ακόμα και το παλιομοδίτικο split screen τρικ, είναι ένα tribute στην ίδια την τηλεόραση.

    Mr. Robot
    Καμία σειρά δεν έφτασε το hype του Mr. Robot. Και καμία δεν είχε τόσους πιστούς fans. Η τεχνολογική παράνοια του story έκαψε καρδιές με τον Rami Malek να δίνει show και το τηλεοπτικό κοινό να κλείνει κινητά (ναι, ναι) για να ρουφήξει το κάθε επεισόδιο. Η δουλειά του δημιουργού Sam Esmail από το πρώτο πλάνο έδειξε πως είχε καταφθάσει για να μας πάρει τα μυαλά.

    https://www.youtube.com/watch?v=Ug4fRXGyIak

    Game of Thrones
    Ήταν η 5η η καλύτερη σεζόν; Οι περισσότεροι συμφωνούν, κάποιοι άλλοι όχι. Πάντως τα ειδικά εφέ της σειράς ανέβηκαν πολλά επίπεδα, με τους White Walkers να στοιχειώνουν τα όνειρά μας και τον θάνατο(;) του Jon Snow να αποτελεί την πιο πολυσυζητημένη τηλεοπτική στιγμή της χρονιάς. Και φυσικά και μόνο για την προσμονή που δημιούργησε για την 6η σεζόν, αξίζε να είναι στη λίστα.

    The Americans
    Το να ζεις στην Washington D.C. στα ‘80s του Ρίγκαν ήταν από μόνο του μία δοκιμή. Το να το κάνεις και “undercover” ως πράκτορες της KGB είναι ένα εξαιρετικό τηλεοπτικό concept που το κοινό απόλαυσε από την πρώτη στιγμή. Το ζευγάρι Keri Russell και Matthew Rhys είναι ιδανικό στο ρόλο του ζευγαριού που ισορροπεί κάθε μέρα στο κενό, με την ένταση της σειράς να σε καθηλώνει.

    Mad Men
    Επτά σεζόν μετά και ο Don Draper συνέχισε να μαγεύει άντρες και γυναίκες. Συνέχισε να προσπαθεί να κρατηθεί από την αγάπη, το σεξ και το χρήμα για να φτιάξει όλα όσα είχαν «σπάσει» μέσα του. Παρά τις αναποδιές και τις λάθος επιλογές του τελικά ανακάλυψε πως τον αγαπούσαν και μπορούσε να κάνει και εκείνος το ίδιο. Θα μας λείψει ο άτιμος…

    Daredevil
    H πρώτη συνεργασία Netflix με το Marvel universe ήταν μία πολύ ευχάριστη εμπειρία για όλους. O Charlie Cox ήταν έξοχος στον ρόλο του Man Without Fear, αν και ο Vincent D’ Onofrio ως Wilson Fisk ίσως ήταν ο πιο εντυπωσιακός αντίπαλος της τηλεόρασης για την φετινή χρονιά. Μεγαλούργησε ο Daredevil στο Hell’s Kitchen και έπεται και συνέχεια.

    Better Call Saul
    H μεγαλύτερή του επιτυχία ήταν πως κατάφερε να διαχωρίσει αμέσως τον εαυτό του από το Breaking Bad. Ο ανεκδιήγητος Bob Odenkirk κινείται στον δικό του τηλεοπτικό κόσμο με το drama να μεταμορφώνεται σε κωμωδία στο δευτερόλεπτο. Ο δικηγόρος Saul Goodman είναι εγγύηση για να αθωωθείς και να περάσεις καλά βλέποντας τηλεόραση.

    https://www.youtube.com/watch?v=DuC8s7yXYGc

    The Knick
    Μόνο μία σειρά φέτος συνδύαζε την ηλεκτρονική μουσική με άμαξες που τις τραβάνε άλογα. Είναι μία ιστορία εποχής, εντυπωσιακή, όπως είναι και ο Clive Owen στο ρόλο του χειρούργου στην Βικτωριανή Νέα Υόρκη. Τεράστιες πολιτιστικές αλλαγές συμβαίνουν τις μέρες που ανακαλύπτει καινούργιες ιατρικές εφαρμογές και το όλο πακέτο δεν έχει καμία σχέση με το Grey’s Anatomy. Ευτυχώς.

    Transparent
    Η πρώτη σεζόν σάρωσε τα Emmys και είχε εξασφαλισμένη και την περιέργεια όσων δεν είχαν δει την σειρά. Ο Jeffrey Tambor στο ρόλο της Maura, Pfefferman, του τρανς πατέρα φαμίλια, είναι και πάλι εξαιρετικός, με την έρευνα στην ανθρωπολογία να γίνεται τηλεοπτικό θέαμα. Όλα στον 2ο κύκλο έγιναν πιο έντονα. Οι σκηνές σεξ, το δράμα, το χιούμορ.

    https://www.youtube.com/watch?v=CluxHR9pkdQ

    Empire
    Η πρώτη σειρά ήταν απρόσμενα καλή. Το concept ήταν τόσο σωστά δουλεμένο που πέρασε με χαρακτηριστική άνεση και στο «λευκό» κοινό που ίσως αρχικά το είχε φοβηθεί. Η δεύτερη σεζόν είχε ακόμα περισσότερο «drama» και πετυχημένες celebrity προσθήκες και παρέμεινε μία πολύ αξιόλογη πρόταση.

    https://www.youtube.com/watch?v=v_EoaMmm38I

    Άξιες αναφοράς: Narcos, The Leftovers, Master of None, The Flash, Jessica Jones

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles