16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Οι Έλληνες καλλιτέχνες πληρώνονται από το YouTube!

    Σε μία ιστορικής σημασίας συμφωνία κατέληξαν η Google και η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ) όσον αφορά στην παρουσία των Ελλήνων καλλιτεχνών στο YouTube, το δημοφιλέστερο site φιλοξενίας και προβολής βίντεο στο διαδίκτυο. Βάσει των προβολών των ίδιων των κλιπ, του χρόνου που ξοδεύουν οι χρήστες στις σελίδες αλλά και τις διαφημίσεις που προβάλλονται σε αυτές, το YouTube θα αποδίδει κάποια χρήματα στους Έλληνες καλλιτέχνες –και μέλη της ΑΕΠΙ.

    Βέβαια μη φανταστείτε ότι ξαφνικά το ελληνικό πεντάγραμμο θα γεμίσει από δισεκατομμυριούχους. Όπως είχε αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Universal το 2005, David Renzer, τα έσοδα για τους καλλιτέχνες αντιστοιχούν σε περίπου $8 για κάθε 250.000 προβολές. Ως εκ τούτου, με την απήχηση που έχουν, οι Έλληνες καλλιτέχνες δεν θα έχουν παρά ελάχιστα έσοδα από τη συμφωνία αυτή –εν αντιθέσει με γνωστούς τραγουδιστές και συγκροτήματα του εξωτερικού, τα βίντεο των οποίων μετράνε κάμποσα εκατομμύρια θεάσεων. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, το συμβολικό του χαρακτήρα της είναι ιδιαίτερα σημαντικό και σίγουρα αποτελεί μια κάποιας μορφής αναγνώριση για το έργο τους.

    Στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε βέβαια, αν η αναγνώριση αυτή συνοδευόταν και από μερικά παραπάνω μηδενικά, δεν θα πείραζε κανέναν…

     

    Πηγή: Το Βήμα

     

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles