15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Οι Ναζί ήθελαν να σκοτώσουν τον Churchill με… σοκολάτα

    Απόρρητα έγγραφα που είχαν ανταλλάξει κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου αξιωματούχοι της MI5 αποκαλύπτουν ότι τα σχέδια των Ναζί για την κατάκτηση της Βρετανίας περιελάμβαναν μία θανατηφόρα επίθεση στον πρωθυπουργό της χώρας, Ser Winston Churchill, με τη βοήθεια μίας… εκρηκτικής σοκολάτας.


    Έτσι, λοιπόν, φαίνεται πως οι Ναζί είχαν “επικαλύψει” εκρηκτικούς μηχανισμούς με ένα λεπτό στρώμα… σκούρας σοκολάτας, που, στη συνέχεια, συσκεύαζαν σε χρυσόχαρτα πολυτελείας, ώστε να μη γίνεται αντιληπτή η… “γλυκιά βόμβα”.

    Οι Γερμανοί σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν μυστικούς πράκτορες που εργάζονταν στη Βρετανία για να τοποθετήσουν διακριτικά τις… σοκολάτες-βόμβες -που ήταν συσκευασμένες με το brand “Peter’s Chocolate”- ανάμεσα σε άλλα φαγώσιμα που υπήρχαν σε δίσκους στην τραπεζαρία που χρησιμοποιούσε το Υπουργικό Συμβούλιο της Βρετανίας, κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου.

    Οι “θανατηφόρες πλάκες” από σοκολάτα περιλάμβαναν επαρκή ποσότητα εκρηκτικών, ώστε να σκοτώσουν κάποιον που βρισκόταν σε απόσταση μερικών μέτρων.

    Φαίνεται, όμως ,ότι οι Βρετανοί κατάσκοποι ανακάλυψαν έγκαιρα τις επικίνδυνες σοκολάτες-βόμβες… Έτσι, ένα από τα ανώτερα στελέχη της MI5, ο Λόρδος Victor Rothschild, ένας επιστήμονας εν καιρώ ειρήνης, είχε συντάξει σχετική επιστολή σε έναν ταλαντούχο εικονογράφο της εποχής, τον Laurence Fish, ώστε να ετοιμάσει αφίσες με τις σοκολάτες και να προειδοποιήσει για την ύπαρξή τους τους πολίτες…

    Πρόκειται για μία επιστολή που χρονολογείται από τις 4 Μαΐου του 1943 και ανακαλύφθηκε από τη σύζυγο του Fish, δημοσιογράφο Jean Bray, μετά το θάνατό του σε ηλικία 89 ετών το 2009, ανάμεσα στα προσωπικά του έγγραφα. Τώρα διαρρέει στη δημοσιότητα και μας αποκαλύπτει έναν από τους πιο “γλυκούς” αλλά και επικίνδυνους τρόπους πολεμικής αντιπαράθεσης…

    Πηγή: DailyMail

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles