24.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Οι νέοι έχουν ραντεβού με το μέλλον τους στο… AIT!

    (Το χάσατε την πρώτη φορά; Ξαναδείτε το!)

    Όλο και κάτι θα ‘χει πάρει το αυτί σας για τις –ενδιαφέρουσες, ομολογουμένως- εκδηλώσεις που διεξάγονται εδώ κι εκεί κατά καιρούς και μπλέκουν τεχνολογία, επιχειρηματικότητα και καινοτομία. Καλές, δεν λέμε, ωστόσο θα πρέπει να τους αναγνωρίσετε ότι απευθύνονται σε άτομα ενήλικα με ώριμο τρόπο σκέψης, άτομα που ως επί το πλείστον έχουν φτιάξει τη ζωή τους εδώ ή έστω, την έχουν ξεκινήσει. Για φανταστείτε να υπήρχε κάτι ανάλογο για νέους, μαθητές λυκείου ας πούμε, ε…

    Μη βάζετε τη φαντασία σας να χτυπά υπερωρίες, μέρες που είναι! Η εκδήλωση αυτή υπάρχει και πραγματοποιείται εδώ και επτά σερί χρόνια στις εγκαταστάσεις του AIT! Πρόκειται για το Meet Your Future το οποίο φέτος, διοργανώνεται για όγδοη χρονιά σε συνεργασία με το British Council. Πού και πότε; Στις 27-30 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις του AIT στην Παιανία.

    meet-your-future-1

    Εκεί, μέσα σε τέσσερις ημέρες, τα παιδιά σας θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την πιο ευχάριστη «σχολική» εμπειρία της ζωής τους. Το Meet Your Future, βλέπετε, δεν είναι παρά ένα καλοκαιρινό σχολείο επαγγελματικού προσανατολισμού και δημιουργικής σκέψης για μαθητές λυκείου, πρωτοετείς φοιτητές και τους γονείς τους. Στόχος του είναι να δώσει στους «μαθητές» του τα ερεθίσματα, την αντίληψη και τις ικανότητες που απαιτούνται προκειμένου εκείνοι να σχεδιάσουν όσο το δυνατόν καλύτερα το μέλλον τους.

    Το Meet Your Future περιστρέφεται γύρω από τρεις άξονες: α) τεχνολογία, καινοτομία, β) επιχειρηματικότητα, γ) επαγγελματικός προσανατολισμός. Μέσα στη «διδακτέα ύλη» περιλαμβάνονται σύντομες παρουσιάσεις που στόχο έχουν να εμπνεύσουν τους νέους, εργαστήρια και παρουσιάσεις από τους καθηγητές του AIT και άλλων πανεπιστημίων από Ελλάδα και εξωτερικό (μεταξύ αυτών και το φημισμένο Πανεπιστήμιο του Harvard!) καθώς και διαδραστικά εργαστήρια και σεμινάρια.

    Το κόστος συμμετοχής στο Meet Your Future ανέρχεται στα 145 ευρώ ενώ σε αυτό περιλαμβάνονται η μετακίνησή σας με λεωφορείο από και προς το Μετρό – Εθνική Άμυνα ως τις εγκαταστάσεις του ΑΙΤ, σημειώσεις και λοιπό υλικό, το τεστ επαγγελματικών ενδιαφερόντων Horizon, γεύματα και συμμετοχή σε κοινωνικές εκδηλώσεις.

    meet-your-future-2

    Το σκέφτεστε ακόμα; Κακώς. Είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να δωρίσετε στο παιδί σας, μια ευκαιρία για να δει το μέλλον του με άλλο μάτι, να κατανοήσει και το ίδιο τις δεξιότητές του και να ακολουθήσει μια λαμπρή πορεία σε έναν τομέα που να το εκφράζει και να το εμπνέει. Δώστε του τη δυνατότητα αυτή και πού ξέρετε, μπορεί μια μέρα να συμμετέχει σε όλα εκείνα τα αντίστοιχα events για «μεγάλους». Ως ομιλητής πλέον…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles