21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Οκτώ μήνες φυλακή για το φοιτητή που πέτυχε το μεγαλύτερο “χακάρισμα” στην ιστορία του Facebook

    Ένας Βρετανός φοιτητής, ο οποίος έχει βρεθεί ένοχος για το hacking του internal network του Facebook, με δυνητικά… “καταστροφικά” αποτελέσματα για το social network του Mark Zuckerberg, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών.

    O Glenn Mangham, φοιτητής στον τομέα της ανάπτυξης λογισμικού από το York της Βόρειας Αγγλίας, κατάφερε να διεισδύσει στο δίκτυο του Facebook, χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή του σπιτιού του και μόνο.

    Η ποινή του είναι τόσο αυστηρή, καθώς η “παραβίαση ασφαλείας” που πραγματοποίησε στο δίκτυο του Facebook θεωρήθηκε άκρως σοβαρή, με τους εισαγγελείς να αντιμετωπίζουν την περίπτωσή του ως ένα μείζον περιστατικό “βιομηχανικής κατασκοπείας”.

    Η Επικεφαλής στην Εισαγγελία του Λονδίνου, μάλιστα, Alison Saunders, σημείωσε σχετικά ότι αυτή είναι η πιο σοβαρή υπόθεση του είδους που έχει αντιμετωπιστεί έως τώρα. Στο δικαστήριο αναφέρθηκε ότι οι υπεύθυνοι του Facebook έχουν ξοδέψει έως τώρα 200.000 δολάρια για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα προβλήματα που μπορεί να προέκυπταν από την “εισβολή” του φοιτητή στο δίκτυό τους, χωρίς πάντως να φαίνεται ότι έχει προκληθεί κάποια “ζημιά” στο social network από την παραβίαση. Όπως διευκρίνισε, μάλιστα, η εισαγγελέας, το hacking δεν περιλαμβάνει, σε καμία περίπτωση, ενδεχόμενη παραβίαση προσωπικών δεδομένων χρηστών.

    Τον περασμένο Απρίλιο, το Facebook αντιλήφθηκε για πρώτη φορά την “παραβίαση ασφαλείας” στο δίκτυό του και άμεσα ενημέρωσε το FBI γι’ αυτό. Τον Ιούνιο, η βρετανική αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στο σπίτι του Mangham και τον συνέλαβε. Ο ίδιος είχε μία διαφορετική άποψη για τις ενέργειές του, αναφέροντας ότι, στο παρελθόν, είχε πραγματοποιήσει μία παρόμοια “παραβίαση” και στο δίκτυο του Yahoo, ελπίζοντας ότι θα τους βοηθήσει να βελτιωθούν σε ζητήματα ασφαλείας. Είχε την ελπίδα το ίδιο να συμβεί και με το Facebook…

    Χμμ… φαίνεται ότι κακώς ο νεαρός θα περάσει τους επόμενους μήνες πίσω από της “φυλακής τα σίδερα”, καθώς θα αποτελούσε έναν πρώτης τάξεως εργαζόμενο για το Facebook ή κάποιο άλλο μεγάλο δίκτυο. Ποτέ δεν είναι αργά βέβαια…

    Πηγή: Slashgear

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles