18.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Νέα λειτουργία του Android ξεκλειδώνει το smartphone σας μόλις το πάρετε στα… χέρια σας

    To Android Police αποκαλύπτει ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό, το οποίο θα υπάρχει σύντομα στα Android smartphones μας. Πρόκειται για τη λειτουργία “On-body detection” -που βλέπετε να εξηγείται ξεκάθαρα στα ακόλουθα screenshots- η οποία προστίθεται στο Smart Lock Menu του Android, έχοντας τη δυνατότητα να ξεκλειδώνει τη συσκευή σας μόνο όταν αυτή βρίσκεται στα χέρια (ή στην τσέπη και την τσάντα σας) και σε αντίθετη περίπτωση να την κρατά κλειδωμένη.

    on-body-detection

    Το site βρήκε τη λειτουργία σε ένα Nexus 4 με Android 5.0.1, ενώ σημειώνει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι θα βρίσκεται σε όλες τις αναβαθμισμένες με Android 5.1 devices, απλά ότι η Google τη δοκιμάζει προς το παρόν σε Nexus μοντέλα. Το σημαντικό είναι ότι, πλέον, αν έχετε ενεργοποιήσει το Smart Lock, δε χρειάζεται να βάλετε PIN όταν πάρετε τη συσκευή και πάλι στα χέρια σας αλλά αυτή σας αναγνωρίζει, ανεξάρτητα από το αν βρίσκεστε σε trusted environment. Επιπλέον, αν κάποιος φίλος σας πάρει στα χέρια του τη συσκευή, αυτή δε θα ξεκλειδώσει, καθώς δε θα είστε… εσείς.

    Η Google πειραματίζεται πάνω στην ασφάλεια του Android smartphone σας, αλλά και τις ευκολίες χρήσης του, και συνεχίζει να προσθέτει λειτουργίες που εξελίσσουν το λειτουργικό, μία από τις οποίες ακόμη λοιπόν φαίνεται ότι θα δούμε σύντομα.

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles