15.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Opera Neon. Ο νέος concept browser της Opera αποτελεί την πρότασή της για το μέλλον των προγραμμάτων περιήγησης

    Η γνωστή μας από τον Opera browser, Opera Software, αποκάλυψε ένα νέο concept browser που ονομάζει Opera Neon. Είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης στο web -σε prototype μορφή προς το παρόν- που “οραματίζεται το μέλλον των web browsers με τον τρόπο που οραματίζονται το μέλλον τα πρωτότυπα αυτοκίνητα” σύμφωνα με την εταιρεία.

    opera-neon

    O Opera Neon concept browser είναι διαθέσιμος μόνο για συσκευές με Windows και Mac και δεν μπορεί να εγκατασταθεί και να τρέξει σαν φορητή έκδοση, προς το παρόν τουλάχιστον.

    Όπως διαβάζουμε στο secnews.gr, το πρόγραμμα περιήγησης έχει αναπτυχθεί από το μηδέν και θα παρατηρήσετε από την αρχή ότι λειτουργεί αρκετά διαφορετικά από ό,τι άλλοι browsers.

    Το UI που χρησιμοποιεί διαφέρει από εκείνο άλλων browsers. Δεν υπάρχει καμία ορατή γραμμή διευθύνσεων ή κάποιο bar για καρτέλες για παράδειγμα, όταν τρέχετε την εφαρμογή για πρώτη φορά. Η οθόνη που ανοίγει χρησιμοποιεί φόντο της επιφάνειας εργασίας της συσκευής σας ως φόντο της, εμφανίζει ένα πεδίο αναζήτησης στην κορυφή και κάτω από αυτό μερικά εικονίδια που μπορούν να σας συνδέσουν σε δημοφιλείς προορισμούς στο Διαδίκτυο. Μπορείτε να σύρετε οποιαδήποτε ανοιχτή καρτέλα για να την προσθέσετε στα αγαπημένα σας, και πολλά πολλά άλλα.

    Τα μόνα στοιχεία διασύνδεσης βρίσκονται στην αριστερή πλευρά σε ένα είδος πάνελ. Το μενού βρίσκεται στην αριστερή κάτω γωνία και τα πέντε εικονίδια που υπάρχουν εκεί σας επιτρέπουν:

    – Να ανοίξτε ξανά την οθόνη εκκίνησης για να φορτώσετε μια νέα διεύθυνση ή κάποια από τα αγαπημένα σας.
    – Να ανοίξετε έναν Player (ένα media player)
    – Με το Snap να κάνετε screenshots.
    – Να δείτε το Gallery, που περιέχει τα screenshots σας.
    – Και φυσικά υπάρχουν οι Λήψεις με το ιστορικό των downloads σας.

    Αν θέλετε ένα test drive του νέου concept browser Opera Neon μπορείτε να τον κατεβάσετε από αυτό εδώ το link.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles