20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Ora Sphera Watch Silver Review: To old-school smartwatch!

    Τα wearables αποτελούν αυτή τη στιγμή το μεγάλο trend της mobile βιομηχανίας, καθώς όλο και περισσότερες μεγάλες εταιρείες ασχολούνται με αυτό το διαρκώς αναπτυσσόμενο πεδίο. Ωστόσο, πέραν των μεγάλων κατασκευαστών που όλοι γνωρίζουμε στον τομέα των wearables δραστηριοποιούνται και άλλοι μικρότεροι κατασκευαστές με αρκετά αξιόλογες όμως προτάσεις. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσεται και το Sphera Watch (Silver) της Ora, ένα εύχρηστο Bluetooth watch (Bluetooth 3.0) που συνδέεται με το Android smartphone και σας προσφέρει μία σειρά από features που θα αναβαθμίσουν την mobile εμπειρία σας.

    Ora Sphere 1 (Large)

    Εξωτερικές εντυπώσεις

    Παρατηρώντας το Ora Sphera Silver δε γίνεται να μην σταθούμε στην εξαιρετικά ποιοτική κατασκευή του, καθώς το συγκεκριμένο smartwatch είναι κατασκευασμένο από κράμα αλουμινίου και η πρώτη εντύπωση που σου αφήνει είναι ότι πρόκειται για ένα καθαρόαιμο old-school ρολόι σε επίπεδο σχεδιασμού. Το Ora Sphera ξεχωρίζει για την κυκλική οθόνη του με διάμετρο 0.95 ίντσες και στη συσκευασία του περιλαμβάνεται ένα πρόσθετο λουράκι, ο USB φορτιστής και τα απαραίτητα manuals.

    Ora Sphere 2 (Large)

    Στη δεξιά πλευρά βρίσκονται τοποθετημένα 3 πλήκτρα ελέγχου που δίνουν τη δυνατότητα στην πλοήγηση των menus, ενώ στη πίσω πλευρά υπάρχουν 4 επαφές όπου οι users εκεί μπορούν να συνδέσουν τον φορτιστή του έξυπνου ρολογιού. Σε γενικές γραμμές, πάντως ο κάπως πιο «παραδοσιακός» χειρισμός του που δεν στηρίζεται σε κλασικές touch κινήσεις απαιτεί λιγάκι εξάσκηση μέχρι να τον συνηθίσετε.

    Ora Sphere 3 (Large)

    Λειτουργίες και δυνατότητες

    Το Ora Sphera παρά την old-school προσέγγιση του, διαθέτει μία σειρά από λειτουργίες οι οποίες μπορεί να φανούν ιδιαιτέρως χρήσιμες στους λάτρεις της wearable τεχνολογίας. Το Ora Sphera δίνει τη δυνατότητα στους users να αποκτούν πρόσβαση στον τηλεφωνικό τους κατάλογο, να διαβάζουν τα SMS τους, να ελέγχουν τις κλήσεις τους και παράλληλα να δέχονται μία σειρά από ειδοποιήσεις που σχετίζονται με τις ενημερώσεις στον e-mail λογαριασμό ή στα social media. Επιπλέον, το Ora Sphera δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη του να αναζητήσει τόσο το κινητό όσο και το ρολόι σε περίπτωση που το έχει χάσει, ενώ περιλαμβάνεται και βηματομετρητής.

    Ora Sphere 5 (Large)

    Η διαδικασία της ζεύξης ανάμεσα στο ρολόι και στο smartphone πραγματοποιείται με ιδιαίτερη ευκολία, ενώ για τον καλύτερο έλεγχο οι users μπορούν να κατεβάσουν την ειδική εφαρμογή Ora Connect από το Play Store, η οποία χαρίζει μία σειρά από ρυθμίσεις  πρόσβασης, όπως την υπηρεσία ειδοποιήσεων, ποιες εφαρμογές να μπλοκάρετε, τις υπηρεσίες SMS & κλήσεων, ένδειξη κατάστασης σύνδεσης, καθώς και να δείτε την έκδοση της εφαρμογής, ενώ κάνοντας tap στην επιλογή Looking_watch, θα ακούσετε που ακριβώς βρίσκεται το ρολόι σας σε περίπτωση που το έχετε χάσει σε κοντινή απόσταση.

    Ora Sphera App

    Ora Sphere 4 (Large)

    Για τους λάτρεις του old-school!

    To Ora Sphere το βρήκαμε από το κατάστημα Astrasat και είναι ένα smartwatch το οποίο απευθύνεται κυρίως σε όλους εκείνους τους users που επιθυμούν να «παίξουν» με κάτι πιο απλό και πιο παραδοσιακό στον τομέα των wearables. Εάν νιώθετε ότι σας έχουν κουράσει τα touch controls και θέλετε κάτι εναλλακτικό αξίζει να του ρίξετε μία ματιά.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles