14.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Οριστικός τέλος στις υπηρεσίες και στο λειτουργικό σύστημα της Cyanogen στις 31 Δεκεμβρίου

    Η Cyanogen ανακοίνωσε πριν από λίγες μόνο ημέρες ότι βάζει οριστικό τέλος στις υπηρεσίες και στο λειτουργικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένων και των «nightly builds» στις 31 Δεκεμβρίου. Αν και η ανακοίνωση επισημαίνει ότι το ανοικτού λογισμικού CyanogenMod OS και ο πηγαίος κώδικας αυτού θα παραμείνουν διαθέσιμα, οι κάτοχοι συσκευών που φέρουν το λογισμικό της εταιρείας, όπως το OnePlus One, θα πρέπει να πραγματοποιήσουν σύντομα την αλλαγή λογισμικού προκειμένου να συνεχίσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις.

    Η ανακοίνωση αυτή δεν υπογράφεται από κάποιο συγκεκριμένο στέλεχος της εταιρείας, αλλά ο Lior Tal ανακοίνωσε ότι διακόπτονται οι δεσμοί με τον πρώην συνιδρυτή Steve Kondik. Παράλληλα, τόνισε πως η εταιρεία θα επιδιώξει να δημιουργήσει μια συμπαγή ομάδα με έδρα το Palo Alto και ότι πλέον θα στραφεί στη δημιουργία add-ons για το Android, παρά σε έναν αντικαταστάτη του.

    cyanogenmod

    Υπενθυμίζουμε ότι ο συνιδρυτής Steve Kondik είχε μιλήσει εκτενώς για πιθανή αλλαγή της εμπορικής ονομασίας της Cyanogen, συνοδευόμενη από την απαραίτητη χρηματοδότηση. Πρόσφατα στο Github διαπιστώθηκε η ύπαρξη κάποιων αρχείων με την ονομασία Lineage Android Distribution. Αν και δεν υπάρχει κάποια επίσημη πληροφόρηση, πηγές προσκείμενες στη Cyanogen υποστηρίζουν ότι το Lineage Android Distribution αποτελεί μέρος της προσπάθειας αναδιοργάνωσης της εταιρείας.

    Η πρώτη έκδοση του λογισμικού της Cyanogen (3.1) έγινε διαθέσιμη την 1η Ιουλίου 2009. Πάνω από 50 εκατομμύρια χρήστες έχουν κάποια έκδοση του CyanogenMod στο smartphone τους.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles