19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Όταν υψηλόβαθμο στέλεχος της Apple παρά λίγο να έχανε… prototype του πρώτου iPhone!

    “O Steve (Jobs) μου είχε πει ότι ήταν κάτι άκρως απόρρητο. Ότι θα απέλυε όποιον έλεγε κάτι στον κόσμο γι’ αυτόν… Είχα ιδρώσει…”

    Κάπως έτσι, ο Tony Fadell, τότε στέλεχος της Apple, ξεκινά να περιγράφει αυτό που έζησε όταν… έχασε ένα πρωτότυπο του πρώτου iPhoneπριν η Apple ανακοινώσει το εμβληματικό προϊόν της στην αγορά πριν 10 ακριβώς χρόνια με τη σκέψη ότι θα έπρεπε να εξηγήσει στον Jobs τι συνέβη.

    tony-fadell

    “Είχα μόλις κατέβει από ένα αεροπλάνο. Κοίταξα τις τσέπες μου και… τίποτα. Περπατούσα και σκεφτόμουν κάθε σενάριο σχετικά με το τι θα μπορούσε να έχει συμβεί. Κανένα δεν τελείωνε καλά…”

    Ευτυχώς, μετά από δύο ώρες και, χάρη στις προσπάθειες μίας ομάδας αναζήτησης που δεν ήξερε ακριβώς τι έψαχνε, η πολύτιμή συσκευή, ένα prototype iPhone που είχε χάσει το υψηλόβαθμο στέλεχος της Apple, είχε βρεθεί. Είχε πέσει από τις τσέπες του και είχε “σφηνώσει” ανάμεσα στα καθίσματα.

    Ο Tony Fadell, ο “νονός” του iPod, άφησε την Apple λίγα χρόνια αργότερα, το 2010, για να ιδρύσει την smart home εταιρεία, Nest, από την οποία έφυγε πέρυσι.

    Και όπως σημειώνει τώρα, σήμερα θα έπρεπε να γιορτάζουμε όχι τα 10, αλλά τα… 12 1/2 χρόνια από το πρώτο iPhone. Η συσκευή είναι γνωστό πως δουλευόταν για… δυόμισι χρόνια και άλλαξε αρκετές μορφές πριν καταλήξει στο μοντέλο που έγραψε τη δική του ιστορία.

    Μπορεί να μην την έχασε πάντως ο Tony Fadell τότε, όμως μερικά χρόνια αργότερα, ένα ξεχασμένο iPhone σε ένα μπαρ είχε αναστατώσει για καιρό την τεχνολογική κοινότητα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles