18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Μετά το Outlook.com το Hotmail μπορεί να πεθάνει ήσυχα

    Όχι μόνο είναι καλό, αλλά σε λιγότερες από 24 ώρες, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έκαναν sign in από αυτό. Ποιο; Το νέο webmail service της Microsoft, το Outlook.com

    Ναι, ξεχάστε το outlook όπως το γνωρίζατε. Δηλαδή, σαν ένα desktop client που σας θυμίζει πόσες δουλειές έχετε να κάνετε. Μιλάμε για ένα ολοκαίνουριο webmail, με το γνωστό Interface των Windows 8 που, αν μέχρι τώρα χρησιμοποιούσατε Hotmail, θα νομίζετε πως ο κόσμος έχει πάει 20 χρόνια μπροστά. Αλήθεια, γιατί χρησιμοποιούσατε hotmail ακόμα;;; (κακίες)

    Το μεγάλο «χτύπημα» γα την Microsoft και το Hotmail έφτασε με το Gmail και το 1 Gigabyte που προσέφερε και άλλαξε την αγορά. Σήμερα, το Gmail προσφέρει 10 GB στους χρήστες του και εν γένει, με τις αλλαγές, το interface και τις υπόλοιπες υπηρεσίες του, μας είχε κάνει να ορίσουμε ξανά το webmail.

    Το Outlook.com, όμως, είναι το επόμενο βήμα.

    Αποκτώντας πρόσβαση στο Outlook.com και έχοντας κάποιες εικόνες από τα Windows 8, θα αισθανθείτε σαν στο σπίτι σας. To Outlook.com είναι ουσιαστικά μερικές στήλες και μία μπάρα. Αριστερά θα δείτε μία λίστα με Folders, όπως και στο παραδοσιακό σας Hotmail. Η δεύτερη λίστα είναι τα email σας, σε χρονολογική σειρά. Όπως και στο hotmail, μπορείτε να κάνετε «flag» τα σημαντικά σας μηνύματα και να μείνουν στην πάνω μεριά της στήλης για να ανατρέξετε σε αυτά. Στην επόμενη στήλη μπορείτε να έχετε την προεπισκόπηση των mail σας και αυτό είναι πάντα βολικό για… γρήγορες αναγνώσεις. Είναι χίλιες φορές καλύτερο να διαβάζετε τα mail σας σε πρόσθετη στήλη αριστερά, παρά να χρησιμοποιείτε το πεδίο προς τα κάτω. Θα το βρείτε ιδιαίτερα βολικό στις διαφόρων μεγεθών οθόνες σας.

    Bonus; Αυτό που βλέπετε παρακάτω


    Αν κάνετε κλικ στο βελάκι δίπλα στο λογότυπο του Outlook, θα δείτε να εμφανίζονται αυτές οι επιλογές. Όσοι έχετε Windows Phone, θα είστε εξοικειωμένοι με τα εικονίδια της αλληλογραφίας, των επαφών, του ημερολογίου και του SkyDrive. Όσοι χρησιμοποιείτε hotmail και ακόμα χειρότερα το παραδοσιακό desktop outlook του Office, θα αρχίσετε να πιστεύετε και πάλι στα θαύματα.

    Άλλο ένα Webmail;


    Ναι και έτσι πρέπει να είναι. Είναι συγκεκριμένα τα πράγματα που έχουμε ανάγκη για το webmail μας και το Outlook είναι σχεδιασμένο να τα κάνει όλα αυτά. Σε σχέση με τις προηγούμενες εμπειρίες με webmail της Microsoft, απέχει παρασάγγας. Για παράδειγμα:

    Όταν θέλετε να δημιουργήσετε ένα email, έχετε την αίσθηση ότι έχετε άπλετο χώρο να κάνετε οτιδήποτε… άνετα. Αριστερά θα βάλετε τις διευθύνσεις με εύκολη και άμεση ανεύρεση από τη λίστα επαφών σας, αμέσως κάτω από την κεντρική μπάρα θα γράψετε το θέμα του mail σας και θα γράψετε ότι θέλετε, αλλά και θα επισυνάψετε ότι θέλετε…. Άνετα και γρήγορα. Με αυτή την πολύ “smooth” αίσθηση που δίνουν οι τελευταίες εκδόσεις των προϊόντων της Microsoft.

    Σημειώστε πως κάθε λογαριασμός Microsoft διαθέτει χώρο 7 GB στο SkyDrive που σημαίνει ότι αν έχετε κάποιο μεγάλο αρχείο, το ανεβάζετε στο SkyDrive (μπορείτε να το κάνετε απευθείας γράφοντας ένα email) και το link θα σταλεί στον παραλήπτη του email ας. Άρα, μπορείτε να μοιραστείτε αρχεία μέχρι 300 MB που είναι το όριο κάθε αρχείου για το SkyDrive, χωρίς να χρειάζεται να ψάχνετε για εναλλακτικές.

    Κι αν έχετε λίγη υπομονή; Θα δείτε πολύ σύντομα να γίνεται και ενσωμάτωση του Skype στο νέο webmail service της Microsoft. Λίγη υπομονή. Μπορείτε να δοκιμάσετε το Outlook.com, εδώ

     

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles