14.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    «Outreach» – το sci-fi game που σας μεταφέρει στην περίοδο του «Ψυχρού Πολέμου»

    Το ανανεωμένο ενδιαφέρον για τις διαστημικές πτήσεις έχει ως αποτέλεσμα τη μεγάλη αύξηση σε video games που προβάλουν την σκληρή πραγματικότητα της ζωής στο διάστημα. Στη λίστα αυτή έρχεται να προστεθεί το παιχνίδι Outreach, το πρώτο παιχνίδι από ανεξάρτητο δημιουργό, την εταιρία Pixel Spill. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα παιχνίδια, το Outreach διαδραματίζεται στο παρελθόν κατά τη διάρκεια της διαστημικής περιπέτειας μεταξύ της Αμερικής και της Σοβιετικής Ένωσης.

    δσφσδ

    Πρόκειται για ένα παιχνίδι πρώτου προσώπου, όπου παίζεις ως ένας μοναχικός κοσμοναύτης, που στάλθηκε στο διάστημα για να ερευνήσει έναν στρατιωτικό σταθμό. Οι Ρώσοι έχουν χάσει την επικοινωνία με τους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί, οπότε δεν είναι γνωστό αν είναι ζωντανοί ή αν ο σταθμός είναι ακόμα ακέραιος. Ως κοσμοναύτης, θα χρειαστεί να εισχωρήσεις κρυφά στον σταθμό, να ψάξεις για αντικείμενα, να κάνεις τις απαραίτητες επιδιορθώσεις, ώστε να ανακαλύψεις τα στοιχεία μιας αποστολής που δεν συνάδει με όσα σου έχει πει η Ρωσική κυβέρνηση. Οι δημιουργοί λένε ότι πρόκειται για ένα πολιτικό παιχνίδι σχετικά με την προπαγάνδα και το πως είχε παρουσιαστεί η τεχνολογική καινοτομία στα τέλη του Ψυχρού Πολέμου.

    Η δημιουργική ομάδα έχει περάσει αμέτρητες ώρες προσπαθώντας να διατηρήσει την ιστορική αυθεντικότητα. Η ιστορία είναι μεν φανταστική, όμως βασίζεται σε μερικές θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με “χαμένες” αποστολές που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ από την USSR, με σχετικές αναφορές στην τεχνολογία και την πολιτική της εποχής. Οι σχεδιαστές της Pixel Spill έχουν ψάξει για στολές και σχέδια διαστημόπλοιων του 1980, και τα αναπαρήγαγαν με μια μικρή δόση επιπλέον δημιουργικότητας. Σε αντίθεση με τα περισσότερα διαστημικά παιχνίδια που περιλαμβάνουν φανταστική τεχνολογία, η Pixel Spill θέλει να μοιάζουν όλα αληθινά και στοιχειώδη.

    Αν το Outreach διαδραματιζόταν στη σύγχρονη εποχή θα έμοιαζε κάπως βαρετό. Η Pixel Spill αποδείχθηκε έξυπνη ώστε να διαλέξει μια εποχή που δεν έχει εξερευνηθεί σχεδόν καθόλου στα video games, ενώ επικεντρώνεται σε μια χώρα που είναι συχνά παραγκωνισμένη. Η Σοβιετική Ένωση έπαιξε μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη της εξερεύνησης του διαστήματος, αφού έστειλε τον πρώτο άνθρωπο στο διάστημα και πραγματοποίησε την πρώτη διαστημική βόλτα, ενώ αυτά τα επιτεύγματα πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια ενός εύθραυστου πολιτικού σκηνικού.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles