11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Ouya: H Android κονσόλα των 99 δολαρίων που σπάει όλα τα ρεκόρ στο Kickstarter

    Και ξαφνικά μία παιχνιδοκονσόλα με το όνομα Ouya συζητείται παντού τις τελευταίες μέρες. Επομένως, δε μας κάνει εντύπωση το ότι κατάφερε να συγκεντρώσει σε χρόνο dt τη χρηματοδότηση που ζήτησαν οι δημιουργοί της μέσω Kickstarter.

    950 χιλιάδες δολάρια συγκεντρώθηκαν μέσα σε 8 ώρες στο γνωστό crowdfunding site, με το κοντέρ να ανεβαίνει και τους χρηματοδότες να αυξάνονται για ένα προϊόν που φαίνεται ότι ξεχωρίζει πριν καν βγει στην παραγωγή.

    Ο σχεδιαστής του καινοτόμου ηχείου Jawbone Jambox, Yves Behar και ο βετεράνος της βιομηχανίας του gaming, Julie Uhrman βρίσκονται πίσω από την κατασκευή της κονσόλας αυτής. Στόχος των δημιουργών της είναι να κατασκευάσουν μία κονσόλα με χαμηλό κόστος, κορυφαία χαρακτηριστικά, αλλά και ανοικτό λογισμικό. Με τετραπύρηνο επεξεργαστή Tegra 3, 1GB μνήμης RAM, 8GB αποθηκευτικό χώρο, HDMI, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, USB 2.0, αλλά και λειτουργικό Android στην έκδοση 4.0, η Ouya, που θα κοστίζει 99 μόλις δολάρια, πραγματικά εντυπωσιάζει με τα specs της. Διαθέτει ασύρματο χειριστήριο με δύο αναλογικά sticks, d-pad, οκτώ πλήκτρα δράσης, ένα πλήκτρο συστήματος καθώς και touchpad.

    Καθώς βασίζεται στο Android, κάθε προγραμματιστής εφαρμογών θα μπορούσε θα δημοσιεύσει το app του για την κονσόλα Ouya. Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες για τους developers, ενώ η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις για να κλείσει δυνατές συνεργασίες. Σημειώστε και κάτι ακόμη όμως: Όπως διαβάζουμε στην περιγραφή του Κickstarter, είναι πολύ εύκολο να κάνετε root την κονσόλα,  κάτι που δεν ακυρώνει την εγγύησή της. Η Ouya ανοίγει με απλό κατσαβίδι, ενώ οι “hardware hackers” μπορούν να δημιουργήσουν γι’ αυτήν τα δικά τους περιφερειακά και να τα συνδέσουν μέσω USB ή Bluetooth.

    Η εταιρεία φιλοδοξεί στις 29 ημέρες που θα περάσουν να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, ώστε να βάλει ακόμη πιο υψηλούς στόχους για την κυκλοφορία της. Το σίγουρο είναι, πάντως, πως το προϊόν αυτό θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα το επόμενο διάστημα, οπότε και θα επανέλθουμε…

    Πηγή: CNET

    Related Articles

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles