13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Θυμάσαι το 4K tablet της Panasonic; Kυκλοφορεί μέσα στην χρονιά!

    Στην φετινή CES, η Panasonic εξέπληξε τους πάντες ανακοινώνοντας το πρώτο tablet με οθόνη ανάλυσης 4K (3840 x 2160 pixels)! Oι περισσότερες εταιρείες δεν έχουν προλάβει να ανακοινώσουν τηλεοράσεις με ανάλυση 4K και η αγορά είναι το λιγότερο… συγκρατημένη λόγω του υψηλού κόστους, αλλά η Iαπωνική εταιρεία δεν δίστασε να ανακοινώσει το πρώτο tablet στον κόσμο που υποστηρίζει αυτή την εξωπραγματική ανάλυση.

    Bεβαίως, η φορητότητα έχει πάει… περίπατο, αν σκεφτείς ότι η διαγώνιος της οθόνης είναι 20 ίντσες, ωστόσο ο στόχος της εταιρείας είναι η αγορά των επαγγελματιών (σχεδιαστές, μηχανικούς κ.α). Για αυτό άλλωστε το tablet είναι εξοπλισμένο με υψηλής τεχνολογίας τεχνολογία αφής και με γραφίδα Anoto Live.

    Tα σημερινά chips αρχιτεκτονικής ARM, ακόμα και αν είναι κατασκευασμένα από κορυφαίες εταιρείες στον τομέα των γραφικών, όπως είναι η Nvidia, δεν μπορούν να “οδηγήσουν” μία τόσο υψηλής ανάλυσης οθόνη. Aκόμα και το Nvidia Tegra 4 περιορίζεται στα 2560 x 1600 pixels, η μέγιστη ανάλυση που θα υποστηρίζεται από την αφρόκρεμα των “consumer” tablets για την περίοδο 2013-2014. H εταιρεία έπρεπε λοιπόν να στραφεί στην τεχνολογία των φορητών υπολογιστών για να βρει λύση στο πρόβλημα. Έτσι, ενσωματώνει Intel Core i7-3427U (dual-core, με τεχνολογία HyperThreading που σημαίνει ότι έχετε στην διάθεση σας τέσσερα ενεργά threads, 1.8GHz συχνότητα λειτουργίας που με Turbo Boost αγγίζει τα 2.8GHz, 22nm Ivy Bridge αρχιτεκτονική), Nvidia Geforce διακριτή κάρτα γραφικών 4GB μνήμης, 128GB solid state drive με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSDXC ενώ δεν απουσιάζουν WiFi, Bluetooth 4.0 και 720p webcam. Tο λειτουργικό σύστημα είναι τα Windows 8. To tablet αναμένεται να ξεκινήσει να πωλείται στα καταστήματα λίγο αργότερα μέσα στην χρονιά.

    Πηγή: NextPowerUp

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles