22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Παρακολουθεί το Skype τις κλήσεις και τα μηνύματα μας;

    Πολύς θόρυβος έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες από τη συζήτηση για το αν η Microsoft και το Skype μπορούν να παρακολουθήσουν τις συζητήσεις των χρηστών τους, καθώς, κάποιοι χάκερς κατηγόρησαν τις δύο εταιρείες ότι έχουν αλλάξει εντελώς την αρχιτεκτονική της εφαρμογής για να διευκολύνουν τις εταιρείες να «κρυφακούν» τους χρήστες.

    Η απάντηση στο αν το Skype καταγράφει τα Instant Messages των χρηστών, είναι απλή. Ναι το κάνει. Και το κάνει γιατί, αν θυμάστε, έχετε τη δυνατότητα να δείτε τα μηνύματα που έχετε ανταλλάξει με κάποια επαφή σας, μέχρι και 30 ημέρες πριν. Πουθενά το παράξενο. Στους όρους χρήσης της υπηρεσίας, μάλιστα, αναφέρεται πως όλα τα μηνύματα αποθηκεύονται μέχρι 30 ημέρες, εκτός αν ζητηθεί από κάποιο φορέα ασφαλείας μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ενώ τα voicemails διατηρούνται μέχρι και 60 ημέρες.

    Το Skype δε, συνεργάζεται με το νόμο, όπως υποχρεούται και είναι τεχνικά εφικτό και αυτό ισχύει για τις περισσότερες, αν όχι για όλες τις εφαρμογές του είδους. Που σημαίνει πως, αν η τοπική αστυνομία θεωρήσει πως έχετε εμπλοκή σε παράνομες δραστηριότητες, μπορεί με εισαγγελική εντολή να ζητήσει την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών σας και μέσω Skype. Το ίδιο συμβαίνει και στο Facebook, ή σε οποιαδήποτε υπηρεσία άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων ή βιντεοκλήσεων χρησιμοποιείτε που είναι διαδεδομένες.

    Τι δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να κάνει μία τέτοια υπηρεσία χωρίς τη συναίνεσή σας; Δεν μπορεί να παρακολουθεί την επικοινωνία σας και να την διαθέτει σε οποιονδήποτε χωρίς να υπάρχει σχετικό ένταλμα που να άρει το απόρρητο των επικοινωνιών σας. Αλλά, αυτό είναι μία μεγάλη συζήτηση που ξεκινά με τον «Μεγάλο Αδελφό» και καταλήγει στην αυθαιρεσία που μπορεί να δείξει ο οποιοσδήποτε νόμος που εφευρίσκεται για τέτοιους λόγους.

    Πηγές: ZDNet, BGR, Skype

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles