22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Pavlok. Το fitness band που προκαλεί… μίνι-ηλεκτροσόκ!

    To Pavlok είναι ένα wearable fitness band, το οποίο είναι κομματάκι… διαφορετικό από όλα τα άλλα! Η ιδιαιτερότητα του έγκειται στο γεγονός ότι μπορεί να προκαλέσει ένα μίνι-ηλεκτροσόκ στον (άτυχο) χρήστη, όποτε εκείνος δεν δείχνει… καλή διαγωγή και παρεκκλίνει από τους fitness στόχους που έχει θέσει!

    Pavlok2

    Ο εμπνευστής του Pavlok, Maneesh Sethi δημιούργησε το εν λόγω gadget με τη σκέψη ότι τα fitness bands ναι μεν μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμα στο να καταγράφουν τον τρόπο ζωής του χρήστη τους (από το πόσα μέτρα περπατάει μέχρι το πόσες ώρες κοιμάται και πολλά άλλα χρήσιμα features), ωστόσο στην πραγματικότητα δεν κάνουν τίποτα ουσιαστικό για να αλλάξουν τις συνήθειες του. Παρόλα αυτά, η φιλοσοφία που διέπει το Pavlok είναι τελείως διαφορετική, καθώς στόχος του είναι να δώσει ένα έξτρα κίνητρο στον χρήστη του και όχι απλώς να καταγράψει τις συνήθειες του. Στην αντίθετη περίπτωση βέβαια επέρχεται η τιμωρία του μικρού ηλεκτροσόκ, η οποία βέβαια όπως διαμηνύει ο δημιουργός του δεν θα πονάει τον χρήστη, αλλά θα λειτουργεί περισσότερο ως ένα ερέθισμα για το μυαλό του, έτσι ώστε να τον πείσει να δράσει και να αλλάξει συνήθειες και τρόπο ζωής.

    Pavlok3

    Αν και το συγκεκριμένο concept είναι λιγάκι… βάναυσο, ο δημιουργός του ισχυρίζεται ότι είναι μία τακτική που τελικώς μπορεί να φέρει τα πολυπόθητα αποτελέσματα. Το Pavlok βρίσκεται ακόμη υπό ανάπτυξη και πρόκειται να τεθεί σε κυκλοφορία στις αρχές του 2015, με το κόστος του να ανέρχεται από 149 έως 229 δολάρια. Εσείς τι λέτε, θα παίρνατε το ρίσκο να δοκιμάσετε μία τόσο ιδιαίτερη συσκευή; Eμείς πάντως θα το σκεφτόμασταν καλά, αν και ένα hands-on test θα είχε πολύ πλάκα…

    pavlok4

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles