24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Πώς θα κερδίσετε περισσότερα like στο Instagram;

    Μία νέα έρευνα των Yahoo Tech και Georgia Labs εξετάζει πώς τα φίλτρα που επιλέγονται στο Instragram επηρεάζουν τη δέσμευση των χρηστών απέναντι στα posts.

    selfie

    Χρησιμοποιώντας τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά κριτήρια οι ερευνητές συνέκριναν φωτογραφίες των δημοφιλών social media φωτογραφιών Instagram και Flickr προκειμένου να διαπιστώσουν ποιες φωτογραφίες είναι εκείνες που συγκεντρώνουν τα περισσότερα Like και σχόλια.

    Το πρώτο συμπέρασμα της έρευνας ήταν πως η επιλογή του σωστού φίλτρου μπορεί να αυξήσει τη θέαση και δημοτικότητα μιας selfie κατά 21% και τον αριθμό των σχολίων κατά 45%. Συνεπώς, ποια φίλτρα μπορούν να πετύχουν αυτά τα ποσοστά; Τα φίλτρα που προκαλούν αίσθηση θερμότητας και εγείρουν τη χαρά και την έξαψη, δηλαδή τα φίλτρα που χρησιμοποιούν αποχρώσεις του κόκκινου, και μετά του πορτοκαλί και του κίτρινου.

    instagram-food

    Σύμφωνα με την ψυχολογία των χρωμάτων το κόκκινο είναι ένα διεγερτικό χρώμα που προκαλεί ενθουσιασμό, δραστηριότητα, δυναμισμό και αφύπνιση. Παρόμοιες αντιδράσεις προκαλούν και οι επίσης θερμές αποχρώσεις του πορτοκαλί και του κίτρινου.

    Έτσι, οι πιθανότητες τα Instagram posts να τύχουν πιο έντονης αποδοχής αυξάνονται όταν χρησιμοποιούνται τα φίλτρα Mayfair, Rise, Valencia, Hefe και Nashville. Οι ερευνητές αποφάνθηκαν πως τα φίλτρα Lo-Fi και X-Pro II είναι πολύ μουντά και δε δεσμεύουν τους χρήστες.

    Επομένως, αν το τελευταίο Instagram post σας δεν έτυχε τρομερής αποδοχής, μην αμφισβητήσετε τη φωτογραφική σας ικανότητα ή την ομορφιά σας -αν πρόκειται για selfie- απλώς εξετάστε αν επιλέξατε το σωστό φίλτρο.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles