24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Πετάει-πετάει ο Nvidia Tegra 3! Επίσημα κοντά μας ο quad-core επεξεργαστής

    Παρουσιάστηκε επίσημα στο κοινό από την Nvidia ο πρώτος quad-core επεξεργαστής για φορητές συσκευές, με την ονομασία Tegra 3 (γνωστός έως τώρα με την κωδική ονομασία “Kal-El”). Η πρώτη συσκευή που ενσωματώνει το νέο επεξεργαστή είναι το ολοκαίνουριο tablet Asus Eee Pad Transformer Prime, το οποίο παρουσιάστηκε επίσης σήμερα, ενώ στο κομμάτι των smartphones λέγεται ότι το πρώτο quad-core μοντέλο θα είναι το HTC Edge για το οποίο σας γράψαμε χθες.

    Το νέο chip είναι κατασκευασμένο στα 40nm, ενώ καθένας από τους τέσσερις Cortex ARM 9s πυρήνες του είναι “χρονισμένος” στο 1.3GHz. Για καλύτερη αποδοτικότητα το “παρών” δίνει και ένας πέμπτος -χαμηλής κατανάλωσης- “βοηθητικός πυρήνας” χρονισμένος στα 500MHz, που αναλαμβάνει τη διαχείριση συμπληρωματικών εργασιών.

    Ο νέος επεξεργαστής προσφέρει περισσότερη ισχύ, λιγότερη κατανάλωση μπαταρίας και πιο αποτελεσματική “κατανομή” των εργασιών που γίνονται στη συσκευή σας, ενώ διαθέτει υποστήριξη 1080p και 3D Stereo.

    Όπως σημειώνει η Nvidia, βρίσκονται υπό ανάπτυξη  15 ολοκαίνουρια games για την εφαρμογή Tegra Zone, τα οποία θα είναι κατασκευασμένα για τον Tegra 3.

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles