18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Philips Moda with Ambiglow Plus Base (275C5) Review: “To monitor που φτιάχνει… ατμόσφαιρα”!

    H Philips μας έχει συνηθίσει στην κυκλοφορία προϊόντων που διακρίνονται για το μοναδικό design τους και την εξαιρετική ποιότητα της οπτικής απεικόνισης που προσφέρουν. Συνδυάζοντας εξελιγμένα specs και special features, η Philips σίγουρα έχει αφήσει ένα πολύ καλό όνομα στην απαιτητική αγορά των monitors, προτείνοντας συνήθως λύσεις που απευθύνονται σε όλα τα γούστα και σε όλες τις… τσέπες. Πρόσφατα είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε και να γνωρίσουμε καλύτερα το Philips Moda 275C5, ένα monitor που ξεχωρίζει για την φωτιζόμενη βάση του (Ambiglow Plus Base), η οποία σίγουρα δίνει μία νέα διάσταση στην έννοια της “ατμόσφαιρας”. Για να δούμε όμως ποιες είναι οι υπόλοιπες εκπλήξεις που μας επιφυλάσσει το Philips Moda…

    Philips Moda (13)

    Let there be light… Ambiglow light! 

    Η πρώτη εντύπωση που σου αφήνει το monitor της Philips είναι ότι πρόκειται για μία εξαιρετικά προσεγμένη και στιβαρή κατασκευή, η οποία αποτελείται από άκρως ποιοτικά υλικά. H στρογγυλή Ambiglow βάση αποτελεί ένα ιδανικό στήριγμα για το υπόλοιπο σώμα, το οποίο δείχνει να ακολουθεί μία σειρά από μινιμαλιστικές γραμμές, παρά το γεγονός ότι το πλαίσιο δεν είναι τόσο λεπτό. Τα touch buttons που βρίσκονται προσεκτικά τοποθετημένα στο δεξί τμήμα του display διακρίνονται για την πολύ καλή και γρήγορη απόκριση τους.

    Philips Moda (7)
    Philips Moda (4)
    Philips Moda (10)
    Τα διαθέσιμα ports που βρίσκονται τοποθετημένα στο πίσω τμήμα του monitor είναι τα standards που θα περιμέναμε και δεν παρουσιάζεται κάποια έκπληξη, καθώς υπάρχει μία θύρα HDMI, μία MHL-HDMI (που σας δίνει τη δυνατότητα να προβάλετε περιεχόμενο από μία mobile συσκευή στο monitor σας), μία “κλασική” D-SUB και μία έξοδος για τον ήχο.

    Philips Moda (6)

    Philips Moda (5)
    Φυσικά το μεγαλύτερο “clue” του monitor της Philips είναι η κυκλική βάση, η οποία με μόλις μερικά αγγίγματα μπορείτε να παίξετε με τον φωτισμό και να χαρίσετε έτσι μία διαφορετική ατμόσφαιρα τόσο στα gaming sessions σας, όσο και στην παρακολούθηση των αγαπημένων σας ταινιών. Η βάση προσφέρει τρία διαφορετικά Modes φωτισμού και ο ταχύτατος επεξεργαστής του Ambiglow Plus Base μπορεί να αναλύσει την εικόνα που προβάλλει το monitor και αναλόγως να προσαρμόσει κατάλληλα τον φωτισμό, δημιουργώντας έτσι μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Για τους χρήστες λοιπόν που θέλουν ένα monitor που ξεχωρίζει (και μπορεί να κοσμήσει κάθε χώρο του σπιτιού), το Philips Moda δε χωράει αμφιβολία ότι είναι ιδανικό.

    Philips Moda (16)

    Philips Moda (11)

    Σε γενικές γραμμές παρατηρώντας την εξωτερική εμφάνιση του Philips Moda καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το 27ιντσό monitor έχει έναν εμφανή premium προσανατολισμό στον εξωτερικό σχεδιασμό του, που όμως δεν αφαιρεί πόντους από την σταθερότητα και τον στιβαρό χαρακτήρα, συνδυάζοντας έτσι φινετσάτο look και υψηλή αντοχή.

    Ρεαλισμός και ζωντάνια! 

    Δεν είναι όμως μόνο ο όμορφος σχεδιασμός που μπορεί να τραβήξει την προσοχή του μέσου user, αλλά και η άκρως ικανοποιητική απόδοση του 16:9 display. Χρησιμοποιώντας τεχνολογία AH-IPS W-LED με ανάλυση στα 1080p (1920×1080 pixels στα 60Hz), το παραγόμενο αποτέλεσμα είναι αρκετά ζωηρό και συγχρόνως άκρως ρεαλιστικό. Σε αυτό το γεγονός συμβάλλει η ειδική τεχνολογία SmartContrast που δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην απεικόνιση του μαύρου και προσφέρει παραπάνω ώθηση στην λεπτομέρεια. Σε γενικές γραμμές, η οπτική απεικόνιση διακρίνεται για τα ρεαλιστικά χρώματα και τα πολύ καλά επίπεδα φωτεινότητας.

    Philips Moda (15)

    Επίσης, ο χρόνος απόκρισης ανέρχεται στα 5ms (gray-to-gray), ενώ παράλληλα το contrast ratio φτάνει το 1000:1. Επιπλέον, η πρόταση της Philips έρχεται με flicker-free τεχνολογία, γεγονός που συμβάλλει στην ξεκούραση των ματιών του χρήστη της και στην μεγαλύτερη άνεση στη θέαση των κινούμενων εικόνων ακόμη και ύστερα από πολύωρη χρήση. Παράλληλα, η γωνία προβολής φτάνει τις 178 μοίρες και αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι η πρόταση της Philips έρχεται με την τεχνολογία SmartImage, η οποία ουσιαστικά αναλύει το περιεχόμενο που προβάλλεται στο monitor και αναλόγως βελτιστοποιεί την απόδοση του monitor με δυναμικό τρόπο, ώστε να είναι προσαρμοσμένη καλύτερα στις ανάγκες του χρήστη. Επιπλέον, το ιδιαίτερα φιλικό user interface προσφέρει άνεση και ευκολία σε ότι έχει να κάνει με την επιλογή των διαφόρων Modes που υπάρχουν στο 275C5.

    Philips Moda (19)

    Συνολικά οι τεχνικές δυνατότητες του 27ιντσού monitor της Philips μπορεί σίγουρα να μην αφήνουν με το στόμα ανοικτό τους high-end users, ωστόσο είναι βέβαιο ότι θα καλύψουν και με το παραπάνω τον μέσο καταναλωτή που αναζητάει καλή ποιότητα εικόνας, εναλλακτικό design και ευκολία στη χρήση.

    Philips Moda (8)
    Η ετυμηγορία…

    Το monitor Philips Moda with Ambiglow Plus Base είναι σίγουρα μία πολύ “ιδιαίτερη” και ταυτόχρονα εναλλακτική πρόταση, η οποία είναι βέβαιο ότι θα συναρπάσει όλους εκείνους τους χρήστες που αναζητούν μία οθόνη που θα τους εξυπηρετήσει στο να φέρουν εις πέρας τα basic mainstream tasks στο gaming και στις καθημερινές επαγγελματικές τους εργασίες (photo, video editing και Internet browsing). Παράλληλα, ο ξεχωριστός σχεδιασμός της, χαρίζει στην πρόταση της Philips μία νότα διαφορετικότητας που την κάνει να ξεχωρίζει από τον μέσο όροΗ 27αρά Philips Moda with Ambiglow Plus Base (275C5) διατίθεται στα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών με τιμή στα 379 ευρώ

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles