20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
More

    Η… «πίτα» που μπορεί να χακάρει τον υπολογιστή σας!

    Πόσο ασφαλείς αισθάνεστε όσον αφορά τα δεδομένα σας και το γεγονός ότι κανείς δε θα θελήσει να τα υποκλέψει; Ό,τι κι αν πιστεύετε Iσραηλινοί ερευνητές έρχονται τώρα να σας προβληματίσουν λιγάκι περισσότερο, σημειώνοντας ότι ο εξοπλισμός που ενδέχεται να σας χακάρει μπορεί να είναι άκρως οικονομικός αλλά και να χωρέσει ακόμη και σε μία… πίτα για σουβλάκι.

    pita-hack

    Και κάπως έτσι, δημιούργησαν τη συσκευή PITA (Portable Instrument for Trace Acquisition) που μπορεί να υποκλέψει δεδομένα από το laptop σας χωρίς καν να το αντιληφθείτε, καθώς δεν είναι ογκώδης και ακριβή όπως οι έως τώρα λύσεις, χακάροντας το open-source λογισμικό κρυπτογράφησης GnuPG.

    Αυτό που κάνει είναι να “ακούει” τους ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς που εκπέμπονται από τους φορητούς υπολογιστές, επιτυγχάνοντας έτσι να κλέψει κλειδιά που χρησιμοποιούνται σε αλγόριθμους κρυπτογράφησης και προγράμματα.

    pita device

    Η εμβέλειά της PITA device φτάνει στα 50 εκατοστά και πρόκειται για μία πρόταση που κοστίζει μόλις 300 δολάρια και αποτελείται από “φτηνά” εξαρτήματα όπως μία κεραία βρόχου, μία microSD card, κεραία Wi-Fi, μπαταρίες AA, SDR receiver. Μία επικίνδυνη “γέμιση” για την πίτα σας, αναμφίβολα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles