20.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Pitendo. Όταν το Raspberry Pi συνάντησε το NES!

    To πετυχημένο Raspberry μπορεί πραγματικά να εκτοξεύσει τη δημιουργικότητα ενός tech enthusiast στα ύψη, δίνοντας του τη δυνατότητα να πειραματιστεί με δεκάδες διαφορετικές εφαρμογές και λειτουργίες, κατασκευάζοντας μικρά τεχνολογικά θαύματα. Πρόσφατα, μία ομάδα από modders δημιούργησαν το Pitendo, μία ειδικά διαμορφωμένη έκδοση της θρυλικής κονσόλας NES της Nintendo, όπου στην καρδιά της βρίσκεται ένα Raspberry Pi (model B+)!

    pitendo_1

    Το μικροσκοπικό σε διαστάσεις Pitendo, μπορεί να μην δέχεται τα κλασικά ογκώδη cartridges της Nintendo (οι παλιοί θα θυμούνται ότι πολλές φορές για να λειτουργήσουν θα έπρεπε να τα… φυσήξουν), ωστόσο μπορεί να λειτουργήσει ως ένας πλήρως λειτουργικός NES emulator με το κατάλληλο software (χωρίς βέβαια να αποκλείονται και οι άλλες χρήσεις του). Οι ενδιαφερόμενοι users μπορούν να αγοράσουν μόνο το Pitendo case, καταβάλλοντας το ποσό των $49 και να εγκαταστήσουν εκείνοι το κύκλωμα του Raspberry Pi. Ωστόσο, οι δημιουργοί του Pitendo δίνουν τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους χρήστες να αγοράσουν την ultimate edition της ιδιαίτερης κονσόλας τους, η οποία περιλαμβάνει εκτός από το Pitendo μαζί με το Raspberry Pi Model B+, μία κάρτα SD στα 8GB φορτωμένη με το RetroPie (ένα emulator project που επιχειρεί να μετατρέψει το Raspberry σε μία retro-κονσόλα), μαζί με ένα USB SNES Contoller, έναν φορτιστή και καλώδιο HDMI. Όλα τα παραπάνω διατίθενται με τιμή στα 119$ και για να το παραγγείλετε δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το επίσημο site του.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles