23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Πιθανή η προσθήκη μιας λειτουργίας «Gaming» στα Windows 10 για αυξημένες επιδόσεις σε παιχνίδια

    Ευχάριστα νέα για όλους τους gamers οι οποίοι έχουν εγκαταστήσει στα συστήματά τους το λειτουργικό σύστημα των Windows 10. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ιστοσελίδα UberGizmo, ένας χρήστης του Twitter, γνωστός με το ψευδώνυμο @h0x0d, ανακάλυψε πρόσφατα ένα νέο αρχείο «gamemode.dll» στην τελευταία και πιο πρόσφατη έκδοση των Windows 10 για developers.

    game-mode

    Το συγκεκριμένο αρχείο, φαίνεται ότι επιτρέπει στα Windows να προσδίδουν περισσότερους πόρους του επεξεργαστή και της κάρτας γραφικών στο παιχνίδι, προκειμένου αυτό να τρέξει αποτελεσματικά, χωρίς να αντιμετωπίζεται σαν ένα οποιοδήποτε άλλο app. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό, που επιτρέπει στον ηλεκτρονικό υπολογιστή να λειτουργεί υπό συγκεκριμένες συνθήκες σαν μια κονσόλα, διοχετεύοντας όλους τους διαθέσιμους πόρους στο παιχνίδι, προκειμένου αυτό να μπορεί να τρέξει όσο το δυνατόν καλύτερα. Αυτή η αποκαλούμενη «Gaming» λειτουργία αποτελεί άλλη μια ένδειξη για το πόσο σοβαρά λαμβάνει υπόψιν το ζήτημα του gaming στα Windows 10 η Microsoft.

    katagrafi

    Ήδη μέσα στο 2016 έχει προβεί σε δραστικές κινήσεις για τη σύγκλιση της κονσόλας Xbox One με τα PCs, με τα Xbox One ήδη να τρέχουν Windows. Μπορεί κάποιος με βεβαιότητα να προβλέψει ότι οι κινήσεις αυτές θα συνεχιστούν μέσα στο 2017.

    Από την πλευρά της η εταιρεία πάντως δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη την ύπαρξη της συγκεκριμένης λειτουργίας. Φήμες ωστόσο τη θέλουν να καταφθάνει με το Windows 10 Creators Update που προγραμματίζεται για τις αρχές του 2017.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles