22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Flashback: όταν τα κορίτσια του Playboy «αγκάλιασαν» το ίντερνετ… για πρώτη φορά (video)

    Ταξίδι πίσω στο χρόνο. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Στα πρώτα εμπορικά βήματα του παγκόσμιου διαδικτύου. Τότε που το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού δεν γνώριζε τι πάει να πει η λέξη «συνδεδεμένος».

    Τα κορίτσια του Playboy και ο «αρχηγός» τους, Hugh Hefner, αποφάσισαν να «αγκαλιάσουν» με τρυφερότητα τη νέα τεχνολογία, καθώς είδαν ότι εκεί βρίσκεται το μέλλον της δουλειάς τους. Κι όπως οτιδήποτε αφορά το Playboy, o Hefner έφτιαξε ένα βίντεο υπερπαραγωγή για την εποχή. Ένα βίντεο που ήθελε να δείξει ότι τα «κουνελάκια» υιοθετούν την ψηφιακή εποχή.

    Αυτό που είναι ενδιαφέρον για εμάς στο συγκεκριμένο βίντεο, είναι το ταξίδι πίσω στο χρόνο για τα user interfaces που είχαν τότε οι «καυτές» υπηρεσίες του διαδικτύου. Απλά γραφικά, χαμηλές ταχύτητες, ξενέρωτα χρώματα και εκνευριστικοί (πια) ήχοι. Αλλά και το hardware που συνοδεύει τις «καυτές» υπάρξεις, μπορεί πια να προξενήσει μόνο γέλιο. Τεράστιες (σε όγκο) οθόνες, πληκτρολόγια που χτυπούσαν σαν παλιές γραφομηχανές και τα λαπτοπ…. Έμοιαζαν με τούβλα οικοδομής στο λίγο πιο … πλατύ τους.

    Απολαύστε υπεύθυνα το βίντεο. Και για λόγους ασφαλείας θα ήταν καλό να μην το δείτε σε κοινόχρηστο υπολογιστή. Καλά τα μαθήματα ιστορίας, αλλά δεν χρειάζεται να εκτίθεστε ¨)

     

    Πηγή: everythingisterrible.com

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles