22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    PlayStation VR! Το headset εικονικής πραγματικότητας της Sony έρχεται τον Οκτώβριο!

    Η Sony ξέρει πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της, για αυτό και στο πλαίσιο του Games Developers Conference 2016 που έχει ήδη ξεκινήσει, προχώρησε σε μία εξαιρετικά σημαντική ανακοίνωση, αναφέροντας επίσημα την ημερομηνία κυκλοφορίας και την τελική τιμή του PlayStation VR, το οποίο αναμένεται να κοιτάξει στα μάτια το HTC Vive και το Oculus Rift. Έτσι λοιπόν, το headset εικονικής πραγματικότητας της Sony θα κυκλοφορήσει σε όλες τις αγορές μέσα στον Οκτώβριο του 2016 και η τιμή του θα ανέρχεται στα 399 ευρώ (οι gamers θα πρέπει να υπολογίσουν και 60 ευρώ κόστος για την πρόσθετη PlayStation camera).

    PlayStatioVR 2

    Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι υπεύθυνοι της Sony αναφορικά με τα τελικά tech specs του PlayStation VR (πρώην Project Morpheus), η VR πρόταση της Sony θα διαθέτει OLED screen 5.7 ιντσών (1920 X RGB X 1080), η οποία θα παρέχει refresh rates στα 120 και 90Hz. Παράλληλα, το FoV (Field of View) για τον gamer θα βρίσκεται στις 100 μοίρες, ενώ επιπλέον θα προσφέρεται κίνηση στις 360 μοίρες και η καθυστέρηση (latency) θα βρίσκεται κάτω από τα 18ms. Όπως τόνισε ο CEO της Sony Computer Entertainment αυτή τη στιγμή περισσότερες από 230 εταιρείες ανάπτυξης δημιουργούν VR content για το PlayStation VR, ενώ υπολογίζει ότι γύρω στους 50 τίτλους θα είναι διαθέσιμοι τη χρονική περίοδο από το launch του μέχρι το τέλος του 2016. Το PlayStation VR είναι πιο οικονομικά προσιτό σε σύγκριση με το Oculus (599$) και HTC Vive (799$) και σίγουρα με την εμφάνιση του θα κλείσει η πρώτη γενιά των VR headsets… Υπομονή λοιπόν μέχρι τον Οκτώβριο!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles