20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Pockee. Η εφαρμογή που θα αλλάξει τις αγορές σου μέσω super market

    Το πρώτο application για να εξοικονομείς χρήματα για αγορές μέσω super market είναι γεγονός. Όχι πως κυκλοφόρησε τώρα. Όμως ακριβώς επειδή η χώρα βρίσκεται στην εντατική και το μέσο εισόδημα έχει κατέβει από το ρετιρέ στο υπόγειο, το timing μοιάζει ιδανικό για να το ανακαλύψεις και εσύ.

    Facebook_27082015

    Είναι σχεδόν ένας χρόνος τώρα που το Pockee κυκλοφορεί στο smartphone κουρμπέτι (υποστηρίζει iOS, Android και η έκδοση για Windows Phone βρίσκεται στα σκαριά), όμως η ιδέα για τη δημιουργία του εκκολάπτεται εδώ και καιρό. Αν ρωτήσεις το δημιουργό, θα σου πει ότι το app ήρθε σαν απάντηση σε εκείνους που μέμφονται τα χάρτινα κουπόνια. Λογικό. Θέλει σκέψη να τα βρεις, μνήμη για να τα ανασύρεις και, γιατί όχι, ισχυρές δόσεις ευσυνειδησίας τη στιγμή της εξαργύρωσης. Θα μου πεις, και τι έγινε; Πειράζει μέρες που ‘ναι, να τσαλακωθείς στο ταμείο; Σωστό. Είναι άλλο όμως να κερδίζεις από τον καναπέ του σπιτιού σου χωρίς να ανοίγει μύτη, και άλλο να ξεροσταλιάζεις στο Internet με το άγχος αν υπάρχει εκτυπωτής με γεμάτο μελανοδοχείο. Άσε που με το Pockee αισθάνεσαι αναπόσπαστο κομμάτι της διαδικασίας.

    Η εφαρμογή που λες, σε περίπτωση που δεν έγινε ξεκάθαρο, σου επιτρέπει να εξαργυρώνεις κουπόνια για αγορές μέσω super market. Υποστηρίζει 15 αλυσίδες (μεταξύ των οποίων Carrefour, My market, Μασούτης, Βερόπουλος κ.ά.), κάπου 30 brands και ανάλογα με τη χρονική περίοδο έως και 200 κουπόνια. Εννοείται για διαφορετικά προϊόντα.

    Facebook_01062015_Yeahh

    Επίσης, είναι ελληνικό. Τι στιγμή που η τσιπούρα «γράφει» σχεδόν 25.000 χιλιόμετρα για να έρθει απ’ τη Χιλή στον Πειραιά και άλλα τόσα το φασόλι από την Κίνα, οτιδήποτε φέρει τη στάμπα “Made in Greece” μιλάει αυτόματα στο συλλογικό ασυνείδητο.

    Εξίσου σημαντικό είναι ότι διατίθεται δωρεάν. Με ένα κλικ εδώ, το κατεβάζεις στο κινητό, ξεκινάς το σκανάρισμα και το πολύ σε 7 ημέρες βλέπεις τα λεφτά στον PayPal ή τραπεζικό λογαριασμό. Θυμάσαι που λέγαμε ότι αποτελείς κομμάτι της διαδικασίας; E, ακριβώς αυτό.

    Η αμέσως επόμενη ερώτηση σου, άσε να μαντέψω, σχετίζεται με το αν ισχύει για κάθε αγορά. Ή αν είναι εύχρηστο. Η απάντηση είναι ναι και στα δυο.

    Facebook_18062015_Stella

    Ας ξεκινήσουμε όμως με τα βασικά. Όπως, για παράδειγμα, με το πώς λειτουργεί ακριβώς. Έχουμε και λέμε: Βλέπεις τα κουπόνια που σε ενδιαφέρουν, τα βάζεις στο καλάθι (εννοείται εικονικά) και εν συνεχεία επισκέπτεσαι ένα από τα συνεργαζόμενα super markets. Στη συνέχεια πας σπίτι, σκανάρεις αυτά που αγόρασες (με την κάμερα του κινητού) και ολοκληρώνεις το check-out εισάγοντας τα στοιχεία της απόδειξης.

    Το καλό είναι πως όσο περνάει ο καιρός ο εθισμός ανεβαίνει επίπεδο. Το ακόμη καλύτερο πως και πρόβλημα να προκύψει, υπάρχει προσωπικό πρόθυμο να εξυπηρετήσει. Χαρακτηριστικό είναι πως σε όλη την ηλεκτρονική αλληλογραφία που λαμβάνεις από το Pockee, δίνεται πάντα τηλέφωνο, αλλά και η προτροπή να καλέσεις για οτιδήποτε προκύψει – σε κάποια apps επικοινωνείς μαζί τους μόνο μέσω email.

    Για να τελειώνω. Μπορείς από σήμερα να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς το app. Ναι, θα χρειαστεί ένα μικρό διάστημα έως ότου εξοικειωθείς, αλλά και η υπενθύμιση του να ψωνίζεις μόνο από συμβατές αλυσίδες. Στο τέλος της ημέρας όμως κερδίζεις μετρητά ή αλλιώς κάνεις οικονομία με ένα app που το κατέβασες τσάμπα. Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο;

    Related Articles

    6 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles