13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    “Πόλεμος” Nokia και Apple για τα αποτελέσματα του Siri

    Μόλις αποκαλύφθηκε, έγινε χαμός… Το Siri έβγαζε ως καλύτερο κινητό το Nokia Lumia 900 (και μάλιστα σε “κυανό”). Φαίνεται, όμως, ότι η χαρά των Φινλανδών και των fans των Windows Phone δεν κράτησε πολύ…

    Η Apple “αναβάθμισε” το λογισμικό, ώστε να δίνει μία διαφορετική απάντηση. Έτσι, το Siri φαίνεται πως, πλέον, απαντάει στη σχετική ερώτηση με περισσότερο “χιούμορ”, λέγοντας, για παράδειγμα: “Περίμενε… Υπάρχουν άλλα τηλέφωνα;”.

    Η Nokia, φυσικά, δεν το άφησε να πέσει κάτω. Όπως δήλωσε εκπρόσωπός της στη Sydney Morning Herald: “Η Apple παρουσιάζει το Siri ως ένα έξυπνο σύστημα που είναι εδώ για να βοηθήσει, αλλά φαίνεται πως αν δεν του αρέσει η απάντηση, απλά… αντικαθιστά το λογισμικό.”

    Όπως γράψαμε, βέβαια, και όταν προέκυψε το θέμα, η επιλογή του Lumia 900, ως καλύτερου κινητού από το Siri, είχε σχέση με τη μηχανή Wolfram Alpha που χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων από το λογισμικό ως πηγή για τα αποτελέσματά του.

    Και κάποιος μπορεί να ισχυριστεί άνετα πως η Apple έχει δικαίωμα να “αλλάξει” κάτι, αν πιστεύει ότι το σύστημα δε λειτουργεί όπως πρέπει. Αν τώρα η αλλαγή έγινε επειδή κάποιος “πικαρίστηκε” ή επειδή όντως το σύστημα ήθελε βελτίωση είναι κάτι που “χωράει” πολλή συζήτηση. Η Apple, πάντως, δεν έχει μιλήσει ακόμη επίσημα για το θέμα…

    Πηγή: TNW

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles